Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη FULGOR Κορίνθου

Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε την Τετάρτη 27 Ιουνίου στη Fulgor, που ανήκει στον όμιλο Στασινόπουλο, όταν 37χρονος τεχνίτης χτύπησε σοβαρά στο χέρι την ώρα που έκανε εργασίες σε μηχανή. Το Συνδικάτο Μετάλλου Κορινθίας με την επωνυμία "Ήφαιστος", μάλιστα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, καλώντας τους εργαζόμενους να μην δεχθούν να γίνουν «ημερησία διάταξη» τα ατυχήματα στο εργοστάσιο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

 

Συνάδελφοι,νέο «εργατικό ατύχημα» έγινε την Τετάρτη 27/6/18 στη FULGOR εργοστάσιο παραγωγής καλωδίων που ανήκει στον όμιλο Στασινόπουλου, όπου 37χρονος τεχνίτης χτύπησε σοβαρά στο χέρι την ώρα που έκανε εργασίες σε μηχανή.

 

Μόνο τυχαίο γεγονός και ατομική ευθύνη δεν μπορεί να θεωρηθεί όταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα ατυχήματα. Δεν μπορεί να ξεχνάμε το θανατηφόρο που έγινε το 2015.

Η εντατικοποίηση, η συνεχής πίεση να βγει η δουλειά και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας οδηγούν στα ατυχήματα. Οι μεγαλοεργοδότες τα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων τα θεωρούν κόστος και για να γλιτώσουν χρόνο και χρήμα δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Συνάδελφοι, μας αφόρα άμεσα όλους και δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς ή με το κεφάλι σκυμμένο. Πρέπει να γυρνάμε στα σπίτια και στις οικογένειές μας ακέραιοι.

Καλούμε τους εργάτες της Fulgor να μην δεχτούν να γίνουν «ημερησία διάταξη» τα ατυχήματα στο εργοστάσιο. Γι αυτό πρέπει να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της ζωής τους στα δικά τους χέρια, διεκδικώντας μέτρα προστασίας και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΑΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Κόρινθος 28/6/2018