Σπάνιο ντοκουμέντο: Δείτε πως ήταν το Λουτράκι το 1966 (video)

Μια εκδρομή στο Λουτράκι του 1966 έχει αποτυπωθεί στον ερασιτεχνικό φακό των περιηγητών και μας μεταφέρει σήμερα στις μνήμες μιας άλλης εποχής της δημοφιλούς κορινθιακής λουτρόπολης. 

 

Η ταινία ανοίγει με πλάνο της κεραμοσκεπής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, ο οποίος βρίσκεται λίγο πιο έξω από το Λουτράκι, στα αριστερά του δρόμου που οδηγεί στην Περαχώρα, με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και, μακρύτερα, στην κορυφογραμμή της ορεινής Κορινθίας. Ένα λεωφορείο της εποχής, δύο άντρες περπατούν στον δρόμο, που μεταγενέστερα έγινε ο περιφερειακός της πόλης.

 

Ο κινηματογραφιστής και η παρέα του κάνουν περίπατο συζητώντας, οι γυναίκες περιεργάζονται και κόβουν κλαδάκια από ποώδη βότανα. Η κάμερα μας δίνει ένα πανοραμικό πλάνο της αστικής δόμησης στην ακτογραμμή της πόλης και ένα κατσικάκι σ’ ένα μικρό ύψωμα.

 

Αμέσως μετά βρισκόμαστε στο λιμάνι του Λουτρακίου όπου πλάι στις δεμένες βάρκες κόσμος κάνει βόλτα, η συντροφιά του κινηματογραφιστή παίρνει το καφεδάκι της σε παραλιακό καφενείο, ενώ στη συνέχεια προχωρούν και επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο.

 

Δείτε το βίντεο από το Aylon Film Archives:

 

 

 

anagnostis.org

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ