Σπάνιο θέαμα στον Ισθμό: "Ανέβασε" χελώνα καρέτα - καρέτα η γέφυρα της Ποσειδωνίας

Ένα μοναδικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι έτυχε να περνούν το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου από τη βυθιζόμενη γέφυρα της Ποσειδωνίας στο Λουτράκι...

 

Η συγκεκριμένη γέφυρα, η οποία βρίσκεται στο τέλος του Ισθμού της Κορίνθου, από την πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου, διευκολύνει κυρίως τις μετακινήσεις των οχημάτων από το Λουτράκι προς την Κόρινθο και αντιστρόφως. Βυθίζεται περίπου στα 10 μέτρα κάθε φορά που κάποιο πλωτό κάνει τον διάπλου του Ισθμού και παραμένει στο βυθό, μέχρι αυτό να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια, η γέφυρα σιγά σιγά ανεβαίνει και πάλι στην επιφάνεια, προκειμένου να περάσουν τα αυτοκίνητα και οι πεζοί και παραμένει εκεί μέχρι να περάσει το επόμενο πλοίο.

 

Περίπου στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, η γέφυρα κατέβηκε στο βυθό του Ισθμού, προκειμένου να περάσει ένα πλοίο. Το πλοίο πέρασε και η γέφυρα, άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Όταν η γέφυρα ανέβηκε, υπήρχε πάνω και μια χελώνα καρέτα - καρέτα. Τα κινητά των τουριστών και όσων έτυχε να βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο, πήραν κυριολεκτικά φωτιά, καθώς όλοι έσπευσαν να απαθανατίσουν το σπάνιο αυτό θέαμα. Ο υπάλληλος της γέφυρας, αντιλήφθηκε άμεσα το περιστατικό, κατέβασε και πάλι τη γέφυρα, προκειμένου η "άτυχη" θαλάσσια χελώνα, να ξαναβρεθεί στο φυσικό της περιβάλλον και να συνεχίσει το ταξίδι της.

 

Δείτε το video:

 

Πηγή video: facebook / Γρηγόρης Αικατερίνης