Στα καλλυντικά ο Μr. Survivor

Στην ελληνική αγορά λιανεμπορίου μπαίνει ο Ατζούν Ιλιτζαλί, που προχώρησε στη σύσταση εταιρείας με αντικείμενο την εμπορία καλλυντικών προϊόντων.

 

 

Στη σύσταση μίας ακόμη εταιρείας στην ελληνική αγορά προχώρησε ο Τούρκος καναλάρχης Ατζούν Ιλιτζαλί. Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας, ο οποίος έχει γίνει γνωστός και στη χώρα μας από τα reality όπως το «Survivor», που προβάλλονται και στην Ελλάδα, με την παραγωγή να φέρει την υπογραφή της εταιρείας του, όπως όλα δείχνουν, κάνει την είσοδό του και στο χώρο του λιανεμπορίου και συγκεκριμένα στην κατηγορία των καλλυντικών.

 

 

Μετά, λοιπόν, από την «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», που συστάθηκε τον Ιανουάριο του 2016, πριν από λίγες ημέρες συστάθηκε η ΚΟZMO8 AE (KOZMOEIT Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίας και Διανομής Καλλυντικών Προϊόντων). Σκοπός της, μεταξύ άλλων, είναι η εμπορία και διανομή καλλυντικών προϊόντων, το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, το χονδρικό εμπόριο αρωμάτων και καλλυντικών, το χονδρικό και λιανικό εμπόριο λοσιόν και άλλων παρασκευασμάτων για τα μαλλιά, το χονδρικό εμπόριο παραφαρμακευτικών προϊόντων και το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου. Η τελευταία αυτή αναφορά ίσως είναι και η πιο σημαντική, καθώς ήδη βρίσκεται στον «αέρα» το σχετικό e-shop Κozmo8.com, που όμως αυτήν τη στιγμή έχει μόνο τουρκική εκδοχή και εμπορεύεται γνωστά brands καλλυντικών.

 

 

Στο πρώτο Δ.Σ. της εταιρείας συμμετέχουν ο Ατζούν Ιλιτζαλί (πρόεδρος του Δ.Σ.), η κόρη του, Μπανού Ιλιτζαλί (Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Δ.Σ.) και ο Χάκαν Γιλδιρίμ (Διευθύνων Σύμβουλος), με τον τελευταίο να αποτελεί τον γνωστό Τούρκο σχεδιαστή μόδας, εκτός και αν πρόκειται περί συνωνυμία. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι μόλις 24.000 ευρώ και το 99,9% ανήκει στον Ατζούν Ιλιτζαλί. Το υπόλοιπο 0,1% (που αντιστοιχεί σε 24 ευρώ) ανήκει στην 28χρονη κόρη του, Μπανού.

 

 

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί έγινε ευρέως γνωστός στη χώρα μας το 2015 όταν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία και δήλωσε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον του για επιχειρηματική είσοδό του στην ελληνική αγορά και απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού. Αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά ο Ιλιτζαλί τελικά «κατέκτησε» την ελληνική τηλεοπτική αγορά μέσω του «Survivor» και άλλων σχετικών formats.

 

 

Σημειώνεται πως ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει να επιδείξει έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και μεταξύ άλλων κατέχει το 70% του καναλιού 8 στην Τουρκία και εταιρεία παραγωγής reality games και τηλεπαιχνιδιών. To υπόλοιπο 30% του ΤV8 ανήκει στον κολοσσό της τουρκικής αγοράς, τον όμιλο Dogus, οι δραστηριότητες του οποίου εκτείνονται σχεδόν σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής σκηνής της γείτονος, ενώ έχει παρουσία και στην Ελλάδα, καθώς έχει εξαγοράσει το 50% της μαρίνας Φλοίσβου και τη μαρίνα της Μυτιλήνης και μαζί με τον  Όμιλο Κωνσταντακόπουλου έχουν αποκτήσει το Hilton Aθηνών

 

businessnews.gr