Στα όριά τους οι γιατροί στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Η ουρολογικη Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου λειτουργεί με το φιλότιμο δύο Ιατρών!!! Και αυτό δεν είναι διαπίστωση μόνο των ασθενών και των συγγενών τους, αλλά έρχεται σαν καμπανάκι κινδύνου από τους ίδιους τους γιατρούς.

 

 

Με βάση τη νομοθεσία εφημέρευσης, σε ένα τμήμα που πρέπει να εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση, θα έπρεπε ο Διευθυντής να κάνει πέντε εφημερίες και έξι εφημερίες ο κάθε Επιμελητής. Άρα, μένουν 10 ημέρες το μήνα ακάλυπτες.Τι γίνεται;

 

10 μέρες δεν υπάρχει εφημερεύων Ιατρός; Η λειτουργία της ουρολογικής κλινικής διατηρείται μόνο χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού (μονο δυο Ιατρων) και του λοιπού υγειονομικού προσωπικού.Το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, τόσο αστικό όσο και αγροτικό.

 

Η περιοχή έχει σημαντική τουριστική κίνηση πολλούς μήνες του έτους με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός αναφοράς του νοσοκομείου. Οι αρμόδιοι πρέπει με άμεσα και επείγοντα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό να αποτρέψουν την λειτουργική του κατάρρευση. Η αυτοθυσία των γιατρών του νοσοκομείου έχει εξαντληθεί».

 

ΠΗΓΗ: ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ