Στεφανίδη: Ζητά από τον Μητσοτάκη την ιθαγένεια για τον σύζυγο και προπονητή της

«Μετά από τόσα μετάλλια το αξίζει»

 

Στον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνθηκε μέσω των social media η Κατερίνα Στεφανίδη ζητώντας να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια στον σύζυγο και προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ.

 

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνθηκε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, με ανάρτησή της στα social media, ζητώντας του να εγκρίνει το αίτημα τιμητικής ιθαγένειας για τον Αμερικανό σύζυγο και προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ, που έχει κατατεθεί από το 2020, τονίζοντας πως μετά από τόσα μετάλλια που έχουν πάρει μαζί αξίζει να έχει την ελληνική ιθαγένεια.

 

Η Στεφανίδη, πιο συγκεκριμένα, έγραψε: «κ Πρωθυπουργέ @kmitsotakis αφού σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, θα σας παρακαλέσω να εγκρίνεται την αίτηση από το 2020 για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγο κ προπονητή μου, ώστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την προετοιμασία για τους ΟΑ. Νομίζω με τόσα μετάλλια το αξίζει».

 

στεφανιδη

 

Το πρόβλημα έγκειται στην παραμονή του Κρίερ στην Ελλάδα, καθώς μετά από κάθε 90 μέρες που μένει στη χώρα θα πρέπει να φεύγει ξκαι να επιστρέφει στις ΗΠΑ για 180 μέρες, μέχρι να μπορέσει να εισέλθει ξανά στην Ελλάδα γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά την προετοιμασία της αθλήτριας.

 

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ και 12 μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις που στο πρόγφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου της Ρώμης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, έχει μιλήσει και στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας πως επειδή η μητέρα της είχε κατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα η ίδια και ο προπονητής της πληρώνουν το τίμημα.