Στέφανος Χίος: Με άδεια οπλοκατοχής που, και όμως, ανανεώθηκε το 2017

Πριν ένα μόλις χρόνο ανανεώθηκε η άδεια οπλοκατοχής του Στέφανου Χίου - Ερωτήματα για το πώς ανανεώνονται οι άδειες μετά το περιστατικό εκφοβιστικών πυροβολισμών

 

 

Ο εκδότης της εφημερίδας Μακελειό, Στέφανος Χίος, πυροβόλησε στον αέρα το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης κατά δικαστικού επιμελητή που βρέθηκε στα γραφεία της εφημερίδας για να του επιδώσει εξώδικο.

 

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Σκουρής στην εκπομπή "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ" στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο Στέφανος Χίος έχει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής από το 2010. Η άδεια ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια. Τελευταία φορά ανανεώθηκε το 2017, κάτι που δείχνει πως θα πρέπει να επανεξεταστεί θεσμικά το θέμα της οπλοκατοχής. Άλλωστε ο δημοσιογράφος έχει πολλάκις προκαλέσει στο παρελθόν με δημόσιες προσβλητικές δηλώσεις του και έχει εις βάρους του ουκ ολίγες δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν.

 

Τη Μ. Τετάρτη, ο δικαστικός επιμελητής θα επέδιδε εξώδικο προς τον κ. Χίο, από τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας για προσβλητικό σε βάρος του δημοσίευμα.

 

Ο Στέφανος Χίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά το περιστατικό. Ο ίδιος, με απειλητικό ύφος, καταφέρεται με ανάρτησή του, εναντίον του ιδίου του υπουργού Νίκου Τόσκα και της αστυνομίας.

 

Η δήλωση του εκδότη ακριβώς όπως τη δημοσίευσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας:

 

"Τι εγινε ρε παιδιά ; Παλι με ψάχνουν τα μπατσακια του Τόσκα κατα εκατοντάδες την ωρα που οφείλουν να αναζητούν τους εγκληματίες που έστειλαν τον επιχειρηματία Aλέξανδρο Σταματιάδη που χαροπαλεύει ; Ντροπή σας! Θα σας κρίνει ο Θεός κ ο λαός!

 

Τμήμα ανθρωποκτονιών

 

Προστασία πολιτεύματος

 

Ασφαλεια

 

Διας

 

Ολοι μαζι σε πολιορκία στην εφημεριδα μας για να μην βγει η αυριανή έκδοση

 

Θα λογαριαστούμε με όλους !

 

Σ.Χ."

 

Αντίδραση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος

 

Την άμεση αντίδραση και της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, δια μέσου του προέδρου της Γ. Μήτση, προκάλεσε η καταγγελία του δικαστικού επιμελητή.

 

Η ανακοίνωσή τους, αναλυτικά:

 

"Το σύνολο των δικαστικών επιμελητών της χώρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον συνάδελφό μας που βρέθηκε αντιμέτωπος με τον τρόμο και τη βία και αναφερόμαστε βέβαια στο σημερινό περιστατικό με πυροβολισμό στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό».

 

Το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους. Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει και προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους.

 

Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους και απέναντι σε όλους και άπαντες οι πολίτες οφείλουν να συμμορφώνονται".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ