Στην Κόρινθο η εκδήλωση του ΕΛΙΚΑΡ «Οδός Καρδιάς»

Μία κοινωνική δράση δωρεάν επιστημονικής ενημέρωσης για την αξία και τα οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων οργανώνει σήμερα στην Κόρινθο το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ). Η δράση έχει ονομαστεί «Οδός Καρδιάς» και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη  με τη συνεργασία του Δήμου Κορινθίων, που αγκάλιασε ένθερμα την πρωτοβουλία.

 

Η Κοινωνική Δράση «Οδός Καρδιάς» έχει στόχο να ενημερώσει επιστημονικά τον κόσμο, με κατανοητό τρόπο, για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και να ευαισθητοποιήσει για την ένταξη της στην καθημερινή ζωή. Η άσκηση του περπατήματος επιλέγεται, ως μία αφετηρία για θετική αλλαγή στη ζωή μας, γιατί δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή προετοιμασία και είναι κατάλληλη για όλους.

 

Περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Αφετηρία της δράσης είναι το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας με ενδιάμεσο σταθμό το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου – Καλάμια και τερματισμό πάλι στην Εθνική Τράπεζα.