Στις 18:30 ορκίζεται η Βουλή... της μίας ημέρας - Οι 4 Κορίνθιοι βουλευτές

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίζεται σήμερα το απόγευμα η νέα, αλλά σύντομη σε διάρκεια, Βουλή των Ελλήνων της ΙΘ' Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

Η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να προτείνει για την θέση του προέδρου και των 3 πρώτων αντιπροέδρων τα ίδια πρόσωπα που θήτευσαν και την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή τους Κωνσταντίνο Τασούλα (Πρόεδρος Βουλής), Νικήτα Κακλαμάνη (Α΄ αντιπρόεδρος), Χαράλαμπο Αθανασίου (Β αντιπρόεδρο) και Θανάση Μπούρα (Γ αντιπρόεδρο). Για τις υπόλοιπες θέσεις θα προταθούν η κυρία Μερόπη Τζούφη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ και ο κ. Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση.

 

Η νέα Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Μαΐου θα έχει διάρκεια μόλις μια ημέρα καθώς λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής δεν προέκυψε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εως το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσής της και προκήρυξης νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου. Οι νέες εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και με λίστα βουλευτών όπου κατά πολιτικό κανόνα τοποθετούνται στις πρώτες θέσεις οι υποψήφιοι που έλαβαν τους περισσότερους «σταυρούς» στην προηγούμενη αναμέτρηση. Είναι βέβαιο πως η ανθρωπογεωγραφία της επόμενης Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με την σύνθεση που ετοιμάζεται να ορκιστεί σε λίγες ώρες.

 

Αναφορικά με την Κορινθία, οι 4 βουλευτές που εκλέχθηκαν είναι οι:

 

Χρίστος Δήμας - ΝΔ - 19.036 ψήφοι

Ταγαράς Νικόλαος - ΝΔ - 11.603 ψήφοι

Γιώργος Ψυχογιός - ΣΥΡΙΖΑ - 6.854 ψήφοι

Κατερίνα Ταγαρά - ΠΑΣΟΚ - 4.241 ψήφοι