Στο στρατόπεδο της Κορίνθου φυλάσσεται ο εξοπλισμός για το εργοστάσιο κομποστοποίησης!

Το τέλος της προοπτικής να δημιουργηθεί το εργοστάσιο κομποστοποίησης στον δήμο Κορινθίων έβαλε ο Βασίλης Νανόπουλος, αν ερμηνεύσει κανείς τις δηλώσεις του, στο περιθώριο όσων είπε για το εργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ, μετά την συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ.

 

Όπως είπε ο δήμαρχος Κορινθίων, «τα στοιχεία που μας έδωσαν δικαιολογούν τους φόβους μου, τους οποίους είχα πει και στο δημοτικό συμβούλιο, ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα η οικονομική λειτουργία του ΚΔΑΥ και του εργοστασίου κομποστοποίησης στην Κόρινθο. Σε όλη την Ελλάδα τα ΚΔΑΥ και τα εργοστάσια κομποστοποίησης έχουν σοβαρό θέμα βιωσιμότητας. Εμείς θα επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία και  μετά θα πάρουμε απόφαση, αν θα το λειτουργήσουμε ή όχι…».

 

Από τα συμφραζόμενα γίνεται φανερό πως δύσκολα η σημερινή διοίκηση του δήμου θα προχωρήσει στην δημιουργία της μονάδας κομποστοποίησης, το κόστος της οποίας φαίνεται να είναι αρκετά υψηλό. Σε αυτό συμφωνεί και ο επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Δημιουργίας» Νίκος Σταυρέλης, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είχε αναφερθεί λεπτομερώς στα στοιχεία που καθιστούν απαγορευτική την λειτουργία του εργοστασίου.

 

Το ζήτημα είναι, όμως, ότι ο σχετικός εξοπλισμός για την συγκεκριμένη μονάδα όχι απλώς έχει πληρωθεί στο ακέραιο, αλλά σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Korinthia.net.gr έχει παραληφθεί και φυλάσσεται σε αποθήκη στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Θα παραμείνει εκεί ο εξοπλισμός αυτός -το κόστος του οποίου ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ- ή θα γίνουν προσπάθειες να επιστραφεί στον προμηθευτή, με ταυτόχρονη επιστροφή μέρους των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την αγορά του;

Αυτό θα είναι το κρίσιμο ερώτημα των επόμενων ημερών, εφ’ όσον τελικά, όπως φαίνεται, δεν προχωρήσει ο δήμος στην δημιουργία του εργοστασίου.  

 

korinthia.net.gr