Στο συμβάν του Ισθμού άμεσα ο Γιώργος Γκιώνης παρουσία των Αντιδημάρχων και του Υφυπουργού Νίκου Ταχιάου

Την άμεση καθαίρεση του τμήματος της γέφυρας του Ισθμού αποφάσισε ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμη ύλη, το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου στο 75,5ο χλμ, στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου.

 

Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν να δημιουργηθεί μια “κόλαση φωτιάς” με διαδοχικές εκρήξεις, η οποία κατασβέστηκε πλήρως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο, παρά τη δυσκολία προσέγγισης λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κάτω από την αερογέφυρα που εξετράπη το φορτηγό, προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε αυτήν.

 

Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Κανάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας κ. Αθανάσιος Μουζάκης Αθανάσιος Μουζάκης και ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης.

 

Στο σημείο βρέθηκε και ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος με τον Διευθυντή της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Έργων , κ. Δημήτρη Αναγνώπουλο και μηχανικούς του Υπουργείου που διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων, καθώς επίσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής.

 

Ύστερα από την εντολή του Υφυπουργού για άμεση καθαίρεση τμήματος της γέφυρας, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης ζήτησε την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων ενώ παράλληλα, του υπενθύμισε την επιτακτική ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του επαρχιακού δρόμου Αλεποχωρίου – Σχίνου.