Στον αναπτυξιακό νόμο το εργοστάσιο νερού "Eonio Loutraki" - Παίρνει 7,83 εκ. ευρώ

Εφέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το λουκέτο που είχε βάλει η Pepsico ΗΒΗ στο εμφιαλωτήριο του φυσικού μεταλλικού νερού ΗΒΗ Λουτράκι. Ωστόσο, το 2023 οι εγκαταστάσεις του Λουτρακίου θα λειτουργήσουν εκ νέου υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας N.U. AQUA.

 

Πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, της οποίας ηγείται ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπαμπάκος, η οποία αποτελεί μέλος ενός πολυσχιδούς δικτύου επιχειρήσεων, υποστηριζόμενο από ελληνικά και -κυρίως- γερμανικά κεφάλαια, που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των αερομεταφορών και του real estate.

 

Το επενδυτικό σχέδιο της N.U. AQUA για τη νέα μονάδα εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι (με απόκτηση του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού μονάδας που έχει κλείσει) συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 20,3 εκατ. ευρώ υπάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και θα ενισχυθεί με επιχορήγηση ύψους 7,83 εκατ. ευρώ.

 

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης παρακολουθεί με προσωπικό ενδιαφέρον την επαναλειτουργία του εμφιαλωτηρίου στο Λουτράκι ήδη από το 2021.