Στους 215 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα – Κατέληξε 81χρονη στη Λάρισα

Μια 81χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας λόγω κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 215...

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η γυναίκα κόλλησε τον ιό στον γάμο του Αμπελώνα.

 

Διασωληνώθηκε λόγω κορονοϊού 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός

 

Διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας είναι λόγω COVID-19 είναι μία 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός χειρουργικής.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορονοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

 

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

«Εάν δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δίνει ο ΕΟΔΥ, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων που είναι ορφανά κι αυτός ο αριθμός διαρκώς αυξάνεται. Το άλλο ποιοτικό χαρακτηριστικό που μας ενδιαφέρει είναι οι διασωληνωμένοι, στους οποίους είδαμε έναν τριπλασιασμό μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες. Εάν δούμε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων φτάνει σε εξαιρετικά μεγάλους αριθμούς, για παράδειγμα στους 150, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα».

 

Όπως είπε «αναμένουμε μια σταθεροποίηση από το τέλος της εβδομάδας βάσει των μέτρων που ελήφθησαν τις τελευταίες 10 ημέρες με τη γενίκευση της μάσκας. Αν παραμείνουμε κάτω από 200 κρούσματα και δε δούμε 250-300 κρούσματα, είμαστε σε καλό επίπεδο».