Super League: Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων και φέτος!

Super League: Έχοντας διανύσει περίπου το 1/3 της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος, υπάρχει ξεκάθαρα εικόνα για το που φτάνουν οι δυνατότητες της κάθε ομάδας.

 

Η τελευταία διακοπή των Εθνικών ομάδων για κάθε ημερολογιακό έτος, αποτελεί πάντα ευκαιρία για διεξαγωγή συμπερασμάτων. Αναφορικά με το που φτάνουν οι δυνατότητες κάθε ομάδας, πόσο καλά έχει δουλέψει, ποιο είναι το… ταβάνι που μπορεί να πιάσει. Η Super League έστω και με δυσκολίες λόγω αναβολών αγώνων εξ αιτίας του κορονοϊού, σχεδόν έχει φτάσει αισίως στο 1/3 της κανονικής διάρκειας.

 

Βαθμολογικά μεγάλο… ξεσκαρτάρισμα δεν έχει γίνει, επειδή λείπουν αρκετοί αγώνες ακόμη. Όμως αγωνιστικά, η εικόνα των σωματείων δε λέει ψέματα. Δεν μπορεί να κρύβει την αλήθεια αν προτιμάτε. Έτσι το πρώτο και ασφαλές συμπέρασμα, είναι πως και φέτος έχουμε Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Με τη σημαντική διαφορά πως αυτή τη σεζόν ο ανταγωνισμός είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερος!

 

Πάμε λοιπόν να δούμε τις… ταχύτητες αυτές, αλλά και τη μία ομάδα που ακόμη δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάποια απ’ αυτές.

1η ταχύτητα: Οι ομάδες Πρωταθλητισμού. Όπως τις περιμέναμε ακριβώς. Ο Ολυμπιακός δείχνει δυνατός, σίγουρος και ποιοτικός παρά τις αρκετές αλλαγές που έκανε το καλοκαίρι. Έχει τη δυναμική, έχει τις λύσεις και γι’ αυτό βρίσκεται ήδη στην κορυφή έστω και με παρέα. Βέβαια καλό θα ήταν να τον δούμε και στα μεγάλα ματς, μια και οι νίκες που έχει πάρει μέχρι τώρα, περιείχαν στοιχεία προβληματισμού, τα οποία επισήμανε κι ο Μάρτινς άλλωστε. Πάντως οι «ερυθρόλευκοι» ξεκάθαρα είναι το βασικό φαβορί για τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει απώλειες που δεδομένα τον «πονάνε». Αλλά με την αλλαγή προπονητή και με την αύρα του Πάμπλο Γκαρσία, έχει κι αυτός μια ξεχωριστή δυναμική. Συν το γεγονός πως παρά τις πολλές αλλαγές του στο ρόστερ, διαθέτει ποιότητα και έχει πιάσει απόδοση που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η δυσκολία του στα λεγόμενα «εύκολα» ματς, οφείλεται στη δυσκολία του να ανοίξει κλειστές άμυνες. Όμως σε ένα Πρωτάθλημα με πλέι οφ, κόντρα σε ομάδες που θα παίξουν στα ίσα όταν έρθουν οι κρίσιμοι τελευταίοι αγώνες, κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το «δικέφαλο» που δεδομένα είναι κι αυτός στα φαβορί για τίτλο!

Ο άλλος «δικέφαλος», αυτός της Αθήνας, είχε αρκετά αγωνιστικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Βγήκε… άβρεχτος στην Ελλάδα ουσιαστικά. Η ΑΕΚ διαθέτει τις περισσότερες λύσεις στο ρόστερ της, από τη στιγμή που επέστρεψε στη Super League μετά την περιπέτειά της στις μικρότερες κατηγορίες. Ειδικά μεσοεπιθετικά ακόμη δεν έχουμε δει την πλήρη δύναμή της, αλλά και πάλι φαίνεται πως έχει αρκετή ποιότητα! Σαφώς και η Ένωση είναι στο γκρουπ των ομάδων Πρωταθλητισμού!

2η ταχύτητα: Εδώ είναι οι περισσότερες ομάδες, καθώς πρόκειται για αυτές που θα δώσουν «μάχη» για τα πλέι οφ. Για την έξτρα διαδικασία Πρωταθλήματος, που θα δώσει δυνατότητα για διεκδίκηση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου (ανάλογα φυσικά και στο τι θα γίνει με το Κύπελλο).

Σε αυτή την ταχύτητα παρουσιάζεται αύξηση ανταγωνισμού. Για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι η άνοδος ομάδων που δεν «πάταγαν» τόσο καλά την περασμένη σεζόν, αλλά κι η πτώση ενός συλλόγου που δεδομένα ξεκινούσε τη σεζόν με μίνιμουμ δεδομένο τα πλέι οφ, αλλά στο χορτάρι άλλα δείχνει.

Η απογοήτευση που αυξάνει τις ελπίδες όλων των υπόλοιπων, σαφώς και είναι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δείχνουν να έχουν μια κακή ομάδα. Με αλλαγή προπονητή, με παίκτες στο ρόστερ τους που ακόμη τους περιμένουν να αποδείξουν την αξία τους, με προβλήματα σε όλους τους τομείς. Κυρίως όμως, χωρίς καμία δυναμική για να κάνει το «τριφύλλι» ένα σερί που θα το κάνει να ξεμακρύνει απ’ όλους τους άλλους.

Έτσι, ο Βόλος, ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος, με το δίκιο τους αισθάνονται πως έχουν αυξημένες πιθανότητες αυτή τη σεζόν. Γιατί πολύ απλά παρουσιάζονται ξεκάθαρα ανεβασμένοι συγκριτικά με την περασμένη σεζόν. Μάλιστα οι δύο έχουν ήδη νικήσει τον Παναθηναϊκό (ο Αστέρας στην Τρίπολη και ο Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ), ενώ ο Βόλος δεν έχασε στην Αθήνα. Η ουσία είναι στο πως θα συνεχίσουν και τι είδους σταθερότητα θα παρουσιάσουν τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές και το τέλος του πρώτου γύρου. Όμως δείχνουν να διαθέτουν την άνοδο και την ικανότητα να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την είσοδο στην εξάδα.

Ο ΟΦΗ που ήταν την περασμένη σεζόν στα πλέι οφ, μοιάζει να έχει χάσει λίγο έδαφος. Αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα των Κρητικών με τραυματισμούς και απουσίες όμως, θα αντιληφθεί πως κι εδώ που βρίσκονται πάλι καλά είναι. Οπότε με φυσιολογικές συνθήκες, η ομάδα του Ηρακλείου δε θα είναι έκπληξη να κάνει ένα καλό σερί και να αναρριχηθεί. Γι’ αυτό και μπαίνει στις ομάδες που θα διεκδικήσουν εξάδα.

Τέλος, η έκπληξη αυτής της κατηγορίας ίσως να είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Παρότι δεν έχει νικήσει στην έδρα του, έχει πετύχει αποτελέσματα τα οποία σαφώς τον καθιστούν… σκληρό καρύδι για να τον ξεγράψει ο οποιοσδήποτε. Η μόνη ομάδα που δεν έχει χάσει από Ολυμπιακό και Άρη. Με σπουδαία νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου. Γι’ αυτό και βρίσκεται σε απόσταση… τριπόντου απ’ την εξάδα. Ξεκάθαρα οι Γιαννιώτες είναι στο γκρουπ των υποψήφιων για εξάδα!

3η ταχύτητα: Η «μάχη» για την αποφυγή του υποβιβασμού μέσω των πλέι άουτ. Εδώ συναντάμε μια τετράδα ομάδων που έχουν τις διαφορές τους μεν, αλλά ξεκάθαρα δε δείχνουν ικανές για το κάτι παραπάνω.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ