Το συγκινητικό μήνυμα του υφυπουργού Ανάπτυξης για την αδικοχαμένη Μαρία Βλάχου

Ο Χρίστος Δήμας γνώριζε την νεαρή επιχειρηματία πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

 

 

Έχει προκαλέσει θλίψη η είδηση του θανάτου της Μαρία Βλάχου, σε ηλικία μόλις 39 ετών, η οποία έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο.

 

 

Η νεαρή επιχειρηματίας που είχε χαρακτηριστεί γυναίκα- σύμβολο των start-ups, μιλούσε εννέα ξένες γλώσσες. Έκανε καριέρα ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ήταν μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Είχε κάνει διδακτορικό στη συγκριτική λογοτεχνία και πριν από χρόνια κλήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Σμύρνης να διδάξει δίδαξε αρχικά ιταλική φιλολογία και ελληνικά στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Αργότερα όμως, τα εγκατέλειψε όλα αυτά και μαζί με την αδελφή της ιδρυσαν την εταιρία Feréikos με έδρα την Αρχαία Κόρινθο. Πρόκειται για μια εταιρία εκτροφής σαλιγκαριών, η οποία κατάφερε και εδραιώθηκε πολύ γρήγορα.

 

 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, γνώριζε από παλιά την νεαρή κοπέλα και μέσω twiiter μετέφερε το μήνυμά του για συλλυπητήρια, αναφερόμενος στην γνωριμία του μαζί της. «Τη Μαρια Βλάχου, τη γνώριζα πολύ πριν ασχοληθώ εγώ με την πολιτική και η ίδια με την καινοτομια. Παντα χαμογελαστή, δραστήρια, ευγενική και δυναμική, με στόχους για το μέλλον. Παράδειγμα προς μίμηση. Η απώλειά της, μας συγκλόνισε όλους. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

 

 

 

newpost.gr