Σύλληψη Δημοτικού Συμβούλου του Λουτρακίου μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων

Έκπληκτοι δεκάδες πελάτες γνωστού παραλιακού εστιατορίου παρακολούθησαν την σύλληψη δημοτικού συμβούλου του Λουτρακίου σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι.

 

Όπως έγινε γνωστό στις 12:40 το μεσημέρι αρθρογράφος τοπικού blog υπέβαλλε μήνυση κατά δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και συγκεκριμένα της δημοτικής παράταξης της Μαρίας Πρωτοππαπά “Δύναμη Δημιουργίας”, ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Κορίνθου και ζήτησε τη σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για συκοφαντική δυσφήμιση.

 

Αφορμή αποτέλεσαν παλαιότερες αναρτήσεις του εν λόγω δημοτικού συμβούλου στην σελίδα του σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Έτσι στις 15:30 περίπου, δύο άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, έφτασαν στο εστιατόριο όπου έτρωγε ο δημοτικός σύμβουλος μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και φίλους και μπροστά στα έκπληκτα μάτια τόσο της παρέας του όσο και των υπολοίπων πελατών του εστιατορίου, του ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα σύμφωνα με την διαδικασία του αυτόφωρου.

 

Το ερώτημα για το πως ήξεραν οι αστυνομικοί που ακριβώς βρίσκονταν ο δημοτικός σύμβουλος, ώστε να προβούν στην σύλληψή του, βρίσκει πιθανώς την απάντηση του στο γεγονός ότι η παρέα με το που έφτασε στο συγκεκριμένο εστιατόριο, κοινοποίησε την παρουσία της στο σημείο, που αποτελεί και στέκι της.

 

Μιάμιση ώρα μετά την σύλληψή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Δύναμη Δημιουργίας” αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και αυτό διότι σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 417 του ΚΠΔ, για την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο ακροατήριο, ο ανακριτικός υπάλληλος πλέον εντός 12 ωρών ειδοποιεί τον εισαγγελέα, ο οποίος μπορεί, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την βαρύτητα του εγκλήματος και την προσωπικότητα του δράστη να δώσει εντολή να αφεθεί ελεύθερος και να μην εφαρμόσει την προβλεπόμενη για τα αυτόφωρα εγκλήματα διαδικασία.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος θα δώσει κανονικά το παρών στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο που ξεκινάει σε λίγο και που όπως όλα δείχνουν αναμένεται ιδιαίτερα… καυτό!