Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου: Nα δοθούν λύσεις στα οικονομικά ζητήματα της Φιλαρμονικής

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής Λουτρακίου πραγματοποίησε συναντήσεις - επαφές με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ. Πρωτοπαππά και κ. Καραπανάγο, παρουσία και άλλων μελών των συνδυασμών τους.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου: "Στις συναντήσεις συζητήθηκαν τόσο οι στόχοι και ο σχεδιασμός του νεοσύστατου Συλλόγου μας, όσο και τα σημαντικά θέματα που αφορούν το σώμα της Φιλαρμονικής του Δήμου.

 

Με χαρά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει από όλα τα μέρη η πολιτική βούληση να λυθούν τα όποια προβλήματα ταλανίζουν τη λειτουργία της Φιλαρμονικής και αναμένουμε με ενδιαφέρον το άνοιγμα σχετικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε και να διαλυθούν οι σκιές που αιωρούνται πάνω από τη λειτουργία του μουσικού σώματος.

 

Σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά τους προαναφερθέντες για την ανταπόκριση και τη θετική διάθεση απέναντί του.
 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τον Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο τομέα πολιτισμού κ. Παπαθανασίου.

 

Ο Σύλλογός μας παρέδωσε στον κ. Παπαθανασίου την από 21/9/2022 επιστολή των καθηγητών της Φιλαρμονικής προς το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων σχετικά με την διευθέτηση του χρέους προς τους διδάσκοντες την περίοδο 2011-2014, υπογεγραμμένη από 50 συνδημότες μας, με σκοπό να τεθεί ως θέμα σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξόφληση της μισθοδοσίας των καθηγητών μας.

 

Τα δεδουλευμένα των διδασκόντων στη Φιλαρμονική που εκκρεμούν από το 2021 έως και σήμερα, θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται μετά από διαβεβαίωση του κ. Παπαθανασίου από την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023.

 

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής στοχεύει στη συνεργασία όλων των μερών για την ανάδειξη του πολιτιστικού έργου του Δήμου μας, ο οποίος διαθέτει μια από τις πιο πετυχημένες και υψηλού επιπέδου φιλαρμονικές ορχήστρες της χώρας".