Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: "Θρηνούμε έναν συνάδελφο που έπεσε την ώρα της δουλειάς"

Τις αιτίες των θανάτων εργαζομένων την ώρα της δουλειάς αναδεικνύει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κορινθίας σε ανακοίνωση για τον θάνατο εργαζόμενου του Δήμου Λουτρακίου. Εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τονίζει ότι εργαζόμενοι "πρέπει να συσπειρωθούμε στα σωματεία και οργανωμένοι να παλέψουμε ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές που τους θέλουν λίπασμα για τα κέρδη τους"...

 

Αναλυτικά;

 

«Για μια ακόμη φορά στο νομό Κορινθίας θρηνούμε έναν συνάδελφο, υπάλληλο στον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων. Ο συνάδελφος Γιάννης Λογοθέτης έπεσε την ώρα της δουλειάς από το αναβατόριο από ύψος 6 μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

 

Η λίστα των νεκρών εργαζομένων την ώρα της δουλειάς καθημερινά μεγαλώνει. Ούτε η κακιά η ώρα ήταν, ούτε το γραφτό της μοίρας του. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι, κάτω από την πίεση της απειλής της ανεργίας και της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους, χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία εργασίας και με τρομερή εντατικοποίηση.

 

Από τη μια η υποχρηματοδότηση στους δήμους από το κράτος, από την άλλη η άρνηση των δήμων να προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό, για να μη πληρώνουν από ιδίους πόρους, δείχνει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι και οι ένοχοι. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά και έχουν ενόχους τη κυβέρνηση της ΝΔ, όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τους δημάρχους.

 

Χωρίς κανένα μέτρο για την υγιεινή και ασφάλεια, θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, αδιαφορώντας για το κόστος που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με την ίδια τους τη ζωή.

 

Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή τη κατάσταση. Να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, και οργανωμένοι να παλέψουμε ενάντια σ' αυτές τις πολιτικές που μας θέλουν λίπασμα για τα κέρδη τους.

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους συναδέλφους του.»