Συναγερμός σε πόλη της Ρωσίας: Επικίνδυνη αύξηση ραδιενέργειας (εικόνες)

Οι γιατροί, που περιέθαλψαν τα θύματα ενός δυστυχήματος στη διάρκεια δοκιμής πυραύλου που προκάλεσε αύξηση της ραδιενέργειας την περασμένη εβδομάδα, στάλθηκαν στη Μόσχα για ιατρικές εξετάσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

 

 

Παράλληλα, το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πως οι ρωσικές αρχές συνέστησαν στους κατοίκους του χωριού Νιονόσκα να εγκαταλείψουν την περιοχή ενόσω διεξάγονται εργασίες σε κοντινή απόσταση.

 

 

Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στη ρωσική πόλη Σεβεροντβίνσκ αυξήθηκαν έως και 16 φορές την περασμένη Πέμπτη έπειτα από αυτό που αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν μια έκρηξη στη διάρκεια δοκιμής πυραύλου σε θαλάσσια εξέδρα.

 

 

Δεν έχει δοθεί επίσημη εξήγηση γιατί η έκρηξη προκάλεσε αύξηση της ραδιενέργειας. Η κρατική πυρηνική υπηρεσία της Ρωσίας ανέφερε πως πέντε εργαζόμενοί της σκοτώθηκαν.

 

 

Οι γιατροί που στάλθηκαν στη Μόσχα υπέγραψαν μια συμφωνία υποσχόμενοι ότι δεν θα αποκαλύψουν πληροφορίες για το συμβάν, μετέδωσε το TASS επικαλούμενο την πηγή αυτή.

 

 

«Λάβαμε μια ειδοποίηση... για τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες των στρατιωτικών αρχών. Σχετικά με αυτό, οι κάτοικοι του Νιονόσκα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή του χωριού από τις 14 Αυγούστου», δήλωσαν οι αρχές στο Σεβεροντβίνσκ, σύμφωνα με το Interfax.

 

 

 

 

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ