Συναγερμός στο 1ο Δημοτικό Λουτρακίου - Πάνω από 5 παιδιά θετικά στον κορονοϊό

Περισσότερα από πέντε είναι τα κρούσματα της νόσου covid-19 που εντοπίσθηκαν σε μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου στην πόλη του Λουτρακίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, οι μαθητές υποβλήθηκαν σε αυτοδιαγνωστικό τεστ, όπως προβλέπεται από το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν θετικό. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν και σε rapid τέστ τα οποία επιβεβαίωσαν το αποτέλεσμα.

 

Οι γονείς των παιδιών, ενημέρωσαν το σχολείο και οι μαθητές παρέμειναν στο σπίτι. Το τμήμα της 6ης δημοτικού στα οποία φοιτούν τα παιδιά δεν χρειάστηκε να κλείσει. Αυτό προβλέπεται να συμβεί εάν πάνω από το 50% των μαθητών σε ένα τμήμα ή σε σχολείο νοσήσει.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ένα party, στο οποίο το παιδί που είχε γενέθλια, είχε κορονοϊό, αλλά δεν είχε συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μην το γνωρίζει και το party να μετατραπεί σε εστία υπερμετάδοσης!

 

Σήμερα, άλλο ένα παιδί βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των παιδιών που νοσούν σε 5, ενώ λόγω του party έχει σημάνει συναγερμός στο 1ο δημοτικό σχολείο Λουτρακίου.