Συναγερμός στο νοσοκομείο «Ελπίς» από συρροή κρουσμάτων σε ασθενείς και γιατρούς

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο Νοσοκομείο "Ελπίς", στο οποίο υπάρχει διασπορά κρουσμάτων κορονοϊού, από θετικό στον ιό ασθενή. Τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια, καθώς και μία ακόμη ασθενής στην καρδιολογική κλινική, προσβλήθηκαν από τη νόσο COVID-19.  Αγωνία επικρατεί για τα αποτελέσματα των ελέγχων στους υπόλοιπους ασθενείς και το προσωπικό.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα, όταν στην β' παθολογική κλινική του νοσοκομείου "Ελπίς" εισήχθη ασθενής, ως ύποπτο κρούσμα του ιού. Το πρώτο τεστ που έγινε αποδείχθηκε αρνητικό και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη β' χειρουργική κλινική, όπου νοσηλεύονταν παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες, όμως, εμφάνισε συμπτώματα και το δεύτερο τεστ επιβεβαίωσε ότι ο ασθενής ήταν τελικά θετικός στον ιό.

Από την ιχνηλάτηση ακόμη δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια βρέθηκαν να νοσούν από τη νόσο COVID-19, ενώ σήμερα βρέθηκε θετική και μια ακόμη ασθενής, που νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική, αλλά και μία γιατρός.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 25 γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ μπήκε σε καραντίνα η καρδιολογική κλινική:

"Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δειγματα απο το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς", αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

 

iatropedia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ