Συνάντηση, Αμερικανός πρέσβης, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Έβρος, Έλληνες στρατιωτικοι

Συνάντηση 1,5 ώρας του Αμερικανού πρέσβη με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Συνάντηση 1,5 ώρας είχαν σήμερα νωρίς το μεσημέρι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζεφρι Πάιατ.

 

Του Γιάννη Κ. Ηλιάδη

 

Σύμφωνα με “κύκλους του ΓΕΕΘΑ” η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και δεν είχε θέμα τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους στον Έβρο.

 

Διαβάζοντας τη διαρροή και προσέχοντας “ανάμεσα από τις γραμμές και πίσω από τις λέξεις”, έχει ενδιαφέρον κάθε φορά που διαρρέεται κάτι καταλαβαίνουμε “τι θέλει να πει”. Κατ’ αρχάς η διαρροή δεν έρχεται κατόπιν ερωτήσεως. Συνεπώς, αφού δεν ρώτησε κανείς, για ποιόν λόγο “οι κύκλοι του ΓΕΕΘΑ” διευκρινίζουν ότι «η συνάντηση δεν είχε θέμα τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και για ποιο λόγο μας λένε τι δεν συζήτησαν και δεν αναφέρουν απλώς τι ακριβώς συζήτησαν

 

Από την άλλη πλευρά πολλές φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Αμερικανός πρέσβης έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για ένα «πιθανό ατύχημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ενώ δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας, πως πριν από λίγο καιρό ήταν παρών στην Άγκυρα, όταν είχε τις επαφές με την τουρκική ηγεσία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ