Συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Χρίστου Δήμα με τους ιδρυτές της Augmenta

Σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, συναντήθηκαν με τους Γιώργο Βαρβαρέλη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, τους ιδρυτές της εταιρείας Augmenta.

 
Πριν από μερικά χρόνια, δυο νέοι απόφοιτοι ηλεκτρολόγοι-μηχανικοί αλλά και αγρότες από το Βόλο, αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους startup, την Augmenta Agriculture!

 
Η εταιρεία τους εξειδικεύεται στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσίων και τεχνολογικών λύσεων γύρω από τη διαχείριση καλλιεργειών και την ανάλυση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε αγρότες. Περιλαμβάνει ένα σύστημα που εγκαθίσταται στην οροφή των γεωργικών οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιώντας κάμερες σαρώνει τον αγρό κατά τη διάρκεια των εργασιών. Στη συνέχεια, η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο συστατικών, όπως λιπάσματος και ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών.

 
Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους με μία από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής γεωργικών οχημάτων παγκοσμίως την CNH Industrial. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς υπολογίζεται πως τα χρήματα που θα επενδύσει ο διεθνής κολοσσός στην Augmenta ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια €. Πρόκειται για άλλη μια σπουδαία ιστορία επιτυχίας που εξελίσσεται και αναδύεται από το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

 
Η συμφωνία με την CNH Industrial θα επιταχύνει την ανάπτυξη της και θα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να επεκτείνει τις υπερσύγχρονες δυνατότητες αντίληψης και αυτοματισμού που διαθέτει στην παγκόσμια αγορά.

 
Κατά τη σημερινή συνάντηση, συζήτησαν για την πορεία τους, για την σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη καινοτομία, την συνδρομή του Elevate Greece, την εξέλιξη που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο οικοσύστημα καινοτομίας και για τα επιχειρηματικά ταλέντα που διαθέτει στην Ελλάδα.
 

Υπενθυμίζεται, πως το 2021 στα 1α Εθνικά βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας του Elevate Greece, η Augmenta είχε κερδίσει το «Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου».