Συνεχή "ντου" του ΣΔΟΕ σε καταστήματα εστίασης στο Λουτράκι

«Σαφάρι» του ΣΔΟΕ σε καταστήματα εστίασης στο Λουτράκι και στην περιοχή της Λίμνης Βουλιαγμένης, πραγματοποιήσαν τις τελευταίες δύο ημέρες κλιμάκια της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (πρώην ΣΔΟΕ).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365,  τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ έκαναν ελέγχους κυρίως για την μη έκδοση αποδείξεων σε επιχειρήσεις εστίασης, όπως καφετέριες, ψητοπωλεία και ουζερί.

 

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, επιβλήθηκαν μικρά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες εστιατορίων κυρίως για μη απόδοση αποδείξεων, ωστόσο το θετικό είναι ότι δεν επιβλήθηκαν υπέρογκα πρόστιμα, ούτε προέκυψε κατά τους ελέγχους κάποια περίπτωση με βαριές παραβάσεις.

 

Πάντως οι επιχειρηματίες της πόλης του Λουτρακίου, εκφράζουν τα παράπονά τους για το γεγονός ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ναι μεν δουλεύουν και μάλιστα εντατικά τις τελευταίες μέρες, ωστόσο η κρίση τους είναι, όπως λένε, επιλεκτική, αφήνοντας απ’ έξω τις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

 

Το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζουμε στην καλοκαιρινή περίοδο οι έλεγχοι θα ενταθούν τόσο στην Κορινθία όσο και στο Λουτράκι, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο, όμως φέτος οι διαθέσεις ειδικά του ΣΔΟΕ φαίνονται πιο… άγριες από άλλες χρονιές και μάλιστα από νωρίς.