Συνελήφθησαν τρεις Ρομά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στην Κόρινθο, συνελήφθησαν στα πλαίσια διενεργούμενης προανάκρισης από το ΤΑ Κορίνθου, το πρωί της Τρίτης 3/4, τρεις Ρομά οι οποίοι όπως προέκυψε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2002 είχαν ρημάξει αγροτεμάχια και οικίες στους Αγίους Θεοδώρους και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας!

 

 

Αναλυτικότερα ένας 21χρονος, ένας 19χρονος και ένας 16χρονος από κοινού με άλλους δράστες, είχαν οργανώσει ομάδα που διέπραττε κλοπές με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

 

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DMnews.gr, στις 21/3 παραβίασαν στους Αγίους Θεοδώρους την εξοχική κατοικία ενός 59χρονου κατοίκου Αθηνών και αφαίρεσαν ένα πλυντήριο ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές στην αποθήκη.

 

 

 

Στις 5/4, οι δράστες χτύπησαν και πάλι αγροτεμάχιο στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας που ανήκει σε έναν 64χρονο κάτοικο Κορίνθου και ξήλωσαν το υποβρύχιο και τα καλώδια γεώτρησης.

 

 

Στις 7/4, ξαναχτύπησαν το ίδιο αγροτεμάχιο και ξήλωσαν την περίφραξη του πηγαδιού, όπως επίσης την ηλεκτρολογική εγκατάσταση της γεώτρησης, τον μετρητή της ΔΕΗ, τον ηλεκτρολογικό πίνακα του υποβρυχίου και τις εσωτερικές καλωδιώσεις με σκοπό να τα αφαιρέσουν αλλά για άγνωστο λόγο δεν το έπραξαν.

 

 

Στις 8/4, ξαναεπέστρεψαν στο ίδιο αγροτεμάχιο και πήραν τον μετρητή της ΔΕΗ που είχαν αποκολλήσει την προηγούμενη μέρα αλλά έγιναν αντιληπτοί από έναν γείτονα που ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη, ο οποίος έσπευσε αμέσως στο σημείο με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή προς τον οικισμό Ρομά, στα Εξαμίλια.

 

 

 

Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου αφαίρεσαν από αγροτεμάχιο στα Εξαμίλια, ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία της Αρδευτικής Κοινοπραξίας Ομ’ίλου Γεωρργοκτηματιών Εξαμιλίων ένα μοτερ γεώτρησης.

 

 

 

Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ /ΔΑ Κορινθίας, στις 22/3 εντόπισαν στους Αγίους Θεοδώρους ένα ΙΧΕ μέσα στο οποίο επέβαιναν οι δύο πρώτοι δράστες. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της Αστυνομίας ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν, όμως έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Καλαμακίου, όπως σας είχε ενημερώσει αποκλειστικά το DMnews.gr.

 

 

Οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο και οι Αρχές στον έλεγχο που πραγματοποίησαν εντόπισαν στο πορτμπαγκαζ διαρρηκτικά εργαλεία και διάφορα καλώδια τα οποία κατάσχεσαν.

 

 

 

Η έρευνα διενεργείται από το ΤΑ Κορίνθου και οι δράστες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ