Συνεργασία με Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΕΜΠ – Έργα για ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος

Τα επιτυχημένα παραδείγματα της Ολλανδία και του Ισραήλ στον πρωτογενή τομέα θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο προκειμένου η γεωργία στη χώρα μας -και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ειδικότερα- να έχει την εξέλιξη που πρέπει.

 

Αυτό συμφώνησαν, στη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο Κίντζιο και εκπροσώπους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με θέμα την εισαγωγή της γεωργίας της πατρίδας μας στην ψηφιακή εποχή.

 

Η εν λόγω προσπάθεια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή και του φορέα Agribator, θα γίνει με την υποστήριξη τόσο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και του ΕΜΠ.

 

Οπως τονίστηκε, οι πρώτοι στόχοι που έχουν τεθεί από τον Agribator για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ανάπτυξη της υλικοτεχνικής υποδομής, η ανάπτυξη των πρώτων καινοτόμων προϊόντων και η συνεισφορά στην βιοκυκλική δράση “από το χωράφι στο ράφι”.

 

Έργα για ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος

 

Στην κυβέρνηση θα διαβιβάσει τα αιτήματα των αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όπως διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ), οι οποίοι υπό τον πρόεδρό της Χρήστο Θεοδωρακόπουλο τον επισκέφθηκαν στην Τρίπολη, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

 

“Θα διαβιβάσω τα αιτήματα στον υπουργό, είναι θέματα κυβερνήσεως τα περισσότερα” δήλωσε ειδικότερα ο Π. Νίκας ο οποίος δεσμεύθηκε, παράλληλα, ότι σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα πράξει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει το εισόδημα των αγροτικών οικογενειών.

 

Ιδιαίτερα ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, στη διασφάλιση των αρδευτικών αναγκών, με τη συγκράτηση των ομβρίων μέσω λιμνοδεξαμενών και μικροφραγμάτων, την συντήρηση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας -σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους-, καθώς επίσης και στο θέμα της αναβάθμισης των λαϊκών αγορών.

 

korinthostv.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ