Συνταξιούχοι: Ποιοι θα δουν διπλές αυξήσεις - Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου

Ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα η καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου για όλα τα Ταμεία. Συγκεκριμένα από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας.

 

Τι ορίζει ο Νόμος

 

Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

 

α) Για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

 

β) Για τους μη μισθωτούς η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

 

 

 

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες της παραγράφου 1 δύναται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Επομένως, οι πληρωμές θα γίνουν ως εξής:

 

-Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα Τρίτης.

 

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, θα πληρωθούν την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.

 

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8, θα πληρωθούν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με την καταβολή να γίνεται το απόγευμα της Πέμπτης.

 

Αύξηση περίπου 7,75% θα δουν οι συνταξιούχοι της χώρας.

 

Η αύξηση διαμορφώθηκε βάσει του προϋπολογισμού και προκύπτει από την ανάπτυξη για φέτος αλλά και από τον πληθωρισμό.

 

Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι με αποδοχές άνω των 12.000 ευρώ έχουν ήδη δει την αύξηση από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και αυτόν τον μήνα, με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, θα δουν και την αύξηση των συντάξεων, του 7,75%.

 

Όπως έχει γίνει γνωστό θα δοθεί αναδρομικά η αύξηση και για τον Ιανουάριο. Θα τη λάβουν 1,7 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν έχουν ή έχουν μικρή προσωπική διαφορά, ενώ άλλοι 750.000 με μεγαλύτερη προσωπική διαφορά δεν θα τη λάβουν. Επίσης, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αύξηση λόγω κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και λόγω κατάργησης της εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ