Συντριβή αεροσκάφους στο Πακιστάν: Τουλάχιστον δύο επιζώντες μέσα στα συντρίμμια

Φόβους για μεγάλο αριθμό νεκρών εκφράζουν οι Αρχές του Καράτσι στο Πακιστάν, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν η πτήση PK 8303 των Πακιστανικών Αερογραμμών, με 91 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα, σε κατοικημένη περιοχή, δύο χιλιόμετρα μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα. Το Associated Press κάνει λόγο για δύο επιζώντες που ανασύρθηκαν μέσα από τα συντρίμμια, χωρίς, ωστόσο, να αποσαφηνίζεται εάν πρόκειται για επιβάτες ή για κατοίκους των έξι κτηρίων που κατέρρευσαν λόγω της συντριβής.

 

 

Ο δήμαρχος του Καράτσι είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «θεωρούμε πως δεν υπάρχουν επιζώντες, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».

 

 

Σύμφωνα με το CNNi, από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους έχουν ανασυρθεί 11 πτώματα.

 

 

Εξάλλου, η Ερυθρά Ημισέληνος του Πακιστάν έχει αναπτύξει τρία ασθενοφόρα και 25 άτομα προσωπικό, με σκοπό τη συνδρομή των σωστικών συνεργείων στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους. Παράλληλα, εθελοντές βοηθούν στην ανάσυρση των σορών από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ερυθρά Ημισέληνος.

 

 

Σε τηλεοπτικά πλάνα φαίνονται μια στήλη πυκνού μαύρου καπνού να υψώνεται από το σημείο της συντριβής, κατεστραμμένες στέγες σπιτιών και συντρίμμια παντού στους δρόμους καθώς και ασθενοφόρα να περνούν ανάμεσα σε πανικόβλητους κατοίκους.

 

 

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flightradar24.com, ήταν ένα 15ετίας A320 Airbus, το οποίο είχε αναχωρήσει από την Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν και είχε προορισμό το Καράτσι στα νότια της χώρας λίγο αφού η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις πτήσεις εσωτερικού στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού.

 

 

Ανώτερος αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας δήλωσε στο Reuters ότι φαίνεται πως το αεροσκάφος δεν κατάφερε να ανοίξει τους τροχούς του εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος πριν από την προσγείωση, αλλά ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να διακριβωθεί η αιτία της συντριβής.

 

 

Ο πακιστανικός στρατός και οι υπηρεσίες διάσωσης έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος, στην πυκνοκατοικημένη περιοχή Model Colony. Από τα πλάνα προκύπτει επίσης ότι πολλά αυτοκίνητα έχουν πάρει φωτιά. 

 

 

«Στην αρχή το αεροπλάνο χτύπησε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και συνετρίβη πάνω σε σπίτια», δήλωσε στο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας Σακίλ Άχμεντ που βρισκόταν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος λίγα μόλις χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

 

 

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς και σωστικά συνεργεία. Παράλληλα, με εντολή του υπουργού της τοπικής κυβέρνησης Σιέντ Ναζίρ Χουσεΐν Σαχ, επί τόπου έχουν σπεύσει και δυνάμεις του πακιστανικού στρατού, ώστε να συνδράμουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

 

 

Το πλέον πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Πακιστάν στο πρόσφατο παρελθόν σημειώθηκε το 2016 με 47 νεκρούς όταν ένα αεροπλάνο της PIA συνετρίβη σε μια βουνοπλαγιά στην επαρχία Χιμπέρ-Πακχτυούνκουα.

 

 

Το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας σημειώθηκε το 2010 όταν μια πτήση της εταιρείας AirBlue κατέπεσε κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, σκοτώνοντας 152 ανθρώπους.

 

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ