ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 9 Κορίνθιοι υποψήφιοι για την Κ.Ε. (Βιογραφικά)

Δείτε τις 9 υποψηφιότητες της Κορινθίας για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι κάλπες θα στηθούν σε εκλογικά κέντρα σε όλη την Κορινθία, στις 15 Μάη και θα αφορούν εκτός από την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στην εκλογή του προέδρου.

 

Δαγκοπούλου-Τσόγκα Θεοπούλα (Πόλυ)

 

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1985 και μεγάλωσα στη Κόρινθο. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχόλη του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβα και τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών μου στο εργατικό δίκαιο. Ασκώ μάχιμη δικηγορία στην Κόρινθο και είμαι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μέλος της «ελληνικής ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου», του σωματείου «Φίλοι Αρχαίας Τενέας» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τον οποίο έχω λάβει βασική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών.

 

Από τα εφηβικά μου χρόνια η ανάγκη μιας διαφορετικής συλλογικής έκφρασης με ώθησε στην αριστερά,  και κάπως έτσι εντάχθηκα τότε στη ΚΝΕ. Στο ΣΥΡΙΖΑ εγγράφηκα το 2014,  ο δρόμος μου όμως είχε διασταυρωθεί μαζί του πολύ νωρίτερα. Από εκείνη τη χρονιά και μέχρι και σήμερα είμαι μέλος του συντονιστικού της ΟΜ Κορίνθου και έχω διατελέσει 2 φορές συντονίστρια του.

 

Αποφάσισα να συμμετάσχω στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη μελών της κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί πιστεύω πως η νέα διαδικασία αποτελεί εγγύηση δημοκρατίας και  με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γίνεται στην πράξη κόμμα των μελών του. Αναντίλεκτα πιστεύω ότι όλες και όλοι πρέπει με κάθε τρόπο να αγωνιστούμε για μια νέα εποχή δημοκρατίας, συλλογικότητας κι αλληλεγγύης στο πλευρό του Προέδρου μας Αλέξη Τσίπρα που είναι και στη σωστή πλευρά της ιστορίας.  

 

Καλούς αγώνες συντρόφισσες και σύντροφοι! Hasta la victoria siempre!

 

Δέδες Γιώργος

 

 

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

 

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου – Επικεφαλής της Παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο»

 

Πρ. Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

 

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, όπου κατοικώ μόνιμα μέχρι σήμερα. Είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, στη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή ιδιωτικών έργων.

 

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών ειδικεύτηκα σε θέματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Ανασυγκρότησης, ενώ συμμετείχα σε μεταπτυχιακά ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών, για θέματα Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική δράση συμμετέχοντας δυναμικά στα όργανα του δημοκρατικού Πανεπιστημιακού κινήματος. ‘Ήμουν ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας και της Ένωσης Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΕΠΑΠ), μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, καθώς και αιρετός εκπρόσωπος των Φοιτητών της Πάτρας στη Σύγκλητο και στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

 

Από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Μάιο του 2019 διετέλεσα Γενικός Γραμματέας Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.  Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, είχα συνεχή εποπτεία όλων των σταδίων προπαρασκευής και κατασκευής των μεγάλων έργων εθνικής σημασίας, που αποτελμάτωσε, προετοίμασε, ολοκλήρωσε και προώθησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα με τα μεγάλα έργα, σε Δήμους και Περιφέρειες χρηματοδοτήθηκαν και προωθήθηκαν σημαντικά έργα υποδομών και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να υλοποιούνται.

 

Στα πλαίσια της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, εκλέχθηκα 2 φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος Κορινθίας (1998 και 2002), ενώ στις πρώτες Περιφερειακές εκλογές, το 2010,  εκλέχθηκα Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος ως επικεφαλής παράταξης. Στις τελευταίες Περιφερειακές εκλογές, το 2019, ηγήθηκα της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο» που υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και είμαι εν ενεργεία Περιφερειακός Σύμβουλος.

 

Από τα μαθητικά μου χρόνια και μέσα στο κλίμα του προοδευτικού ριζοσπαστισμού της εποχής, οργανώθηκα στη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Συμμετείχα ως εκλεγμένος σε καθοδηγητικά όργανα της νεολαίας και του κόμματος. Διετέλεσα εκλεγμένος Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κορινθίας για 2 διαδοχικές θητείες (2001 έως 2005). Μετά την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ εντάχθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σήμερα είμαι μέλος στην ομάδα Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Κορινθίας.

 

Αντί επιλόγου…

 

O ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σήμερα, οφείλει να ανασυνθέσει και να ενδυναμώσει τον ιστορικό χώρο της δημοκρατικής ριζοσπαστικής παράταξης της πατρίδας μας και να εμπνεύσει τους πολίτες με ένα νέο Εθνικό Σχέδιο Προοδευτικής Διακυβέρνησης. Στην πορεία μας αυτή, τα συλλογικά όργανα του κόμματος που θα προκύψουν από τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές θα αναδειχθούν σε κέντρο σχεδιασμού και αποφάσεων για τη νέα μας πορεία.

 

Το κόμμα μας ως “συλλογικός διανοούμενος” θα βηματοδοτήσει τους νέους αγώνες της κοινωνικής πλειοψηφίας του λαού μας σε σύγκρουση με τη στρατηγική και τις πολιτικές της νεοσυντηρητικής βαρβαρότητας. Αξιοποιώντας τις παρακαταθήκες της πρόσφατης διακυβέρνησής μας, ανανεώνοντας τη φυσιογνωμία μας, επικαιροποιώντας τις αξίες της αριστεράς, διευρύνοντας την πολιτική και κοινωνική μας βάση.

 

Η υποψηφιότητά μου για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι η καταφατική απάντηση στην πρόσκληση του Προέδρου μας και του κόμματος μας για μια συντεταγμένη, ενωτική και αναζωογονητική πορεία της αριστερής προοδευτικής συμμαχίας με την κοινωνία και τους πολίτες.

 

Μαρία Θελερίτη

 

 

Γνώρισα για πρώτη φορά τον κόσμο στην Στιμάγκα, σε ένα αγροτικό  χωριό της Κορινθίας. Εκεί γεννήθηκα κι εκεί πέρασα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, βιώνοντας από κοντά την δύσκολη ζωή στην ελληνική επαρχία, την ταραγμένη δεκαετία του ‘60.

 

Αυτά τα εφηβικά χρόνια και αυτή η ελληνική επαρχία ήταν που διαμόρφωσαν, αργότερα, στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, την πολιτική μου συνείδηση. Τότε «βαπτίστηκα» στην Αριστερά -μέλος της ΚΝΕ, ως μαθήτρια και ως φοιτήτρια- και εκεί κατάλαβα γρήγορα την ανάγκη της προσήλωσης στην κινηματική δράση και στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να αλλάξουμε την πορεία του κόσμου.

 

Οι εικόνες αυτές έγιναν πιο καθαρές, όταν ξεκίνησα να σπουδάζω. Στην Αθήνα ήρθα σε επαφή με τις Πολιτικές Επιστήμες και εξερεύνησα την Δημόσια Διοίκηση. Όταν τελείωσα, όμως, κατάλαβα ότι αυτό που ήθελα περισσότερο ήταν να συγχρονιστώ με τα νέα ρεύματα που έρχονταν την δεκαετία του ‘80 και θα διαμόρφωναν τις συνθήκες ανασυγκρότησης της ελληνικής περιφέρειας και των τοπικών κοινωνιών. Έτσι, πήγα στο Παρίσι, όπου έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη.

 

Και για αυτά αποφάσισα να δουλέψω. Όταν επέστρεψα, εργάστηκα στην Κορινθία ως σύμβουλος τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης για 25 χρόνια, παρέχοντας τεχνική και επιστημονική υποστήριξη στους Δήμους. Μαζί με τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης εκπονήσαμε μελέτες, συντονίσαμε και υλοποιήσαμε σειρά προγραμμάτων και παρεμβάσεων για όλα τα πεδία της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Δώσαμε έμφαση στην τοπική ανάπτυξη, με απώτερο στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Κορινθία. Αλλά και στην κοινωνική συνοχή, με την ένταξη ομάδων πληθυσμού που βιώνουν αποκλεισμό από κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα (ΑμεΑ, Ρομά, μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ), καθώς και στην ισότητα των φύλων, σε όλα τα πεδία της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Μαζί με τους συναδέλφους  και τις συναδέλφισες μου  διεκδικήσαμε και καθιερώσαμε το ρόλο μας ως εργαζόμενοι και εργαζόμενες, μέσα από την ίδρυση συλλόγου, όπου διετέλεσα πρόεδρος για αρκετά χρόνια.

 

Παράλληλα εργάστηκα ως επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα, διδάσκοντας Περιφερειακή Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνική Πολιτική των ΟΤΑ κ.λπ.

 

Η σύνδεσή μου και η εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση με έσπρωξε να γίνω ένα από τα ιδρυτικά μέλη δύο Δημοτικών Παρατάξεων στον δήμο Κορινθίων της ιστορικής Κίνησης Πολιτών και της Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων Πολιτών.

 

Η πολιτική μου δράση συνεχίστηκε με την ένταξή μου, το 2008, στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, μέσα από τον οποίο παρακολούθησα την μετεξέλιξή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (από το 2012) και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/ Φύλου.

 

Εκλέχτηκα για πρώτη φορά βουλεύτρια Κορινθίας το 2012 και στη συνέχεια επανεκλέχτηκα τον Ιανουάριο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

Την περίοδο αυτή διετέλεσα:

 

  • Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
  • Μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος
  • Τακτικό μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCEPA)
  • Συντονίστρια της ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου), Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μου και της δουλειάς μου αποτελούν οι δημοσιεύσεις μου. Μέσα από αυτές κατέθεσα την προσωπική μου αντίληψη για την εξέλιξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

 

ΓΙΑΤΙ ΘΕΤΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Σε ένα κόσμο που συνεχώς αλλάζει

 

Η πανδημία, η κλιματική και ενεργειακή  κρίση, οι νέες τεχνολογίες και τώρα ο πόλεμος ανέτρεψαν δεδομένα  και επίσπευσαν αλλαγές:

 

  • στο γεωπολιτικό
  • στην εργασία
  • στην ενέργεια και το περιβάλλον
  • στην παραγωγική διαδικασία

 

Η αριστερά πρέπει να κατανοήσει, να αναλύσει και να δώσει απαντήσεις  λύσεις στα νέα δεδομένα, επαναφέροντας το πολιτικό απέναντι στην κυριαρχία της οικονομικής ανάλυσης, οικονομισμού και της οικονομικής κυριαρχίας.

 

Χρειαζόμαστε

 

  • πολιτικό Σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των  απανωτών κρίσεων, τις αυξήσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια, την επισιτική κρίση αλλά και τον αυταρχισμό και την έλλειψη δημοκρατίας, με 
  • αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου μέσα από εθνικές, περιφερειακές και τοπικές πολιτικές
  •  εκδημοκρατισμό του κράτους και  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 

Αλλά κυρίως κόμμα ευέλικτο, πλουραλιστικό με ισχυρή δημοκρατική και συμμετοχική κουλτούρα που:

 

  • να μιλάει «νέες γλώσσες», τις  γλώσσες των λεγόμενων  α-πολιτικών νέων, των ανέργων, των φτωχών, εκείνων που ζουν δίπλα μας και που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι ιδια με τη δική μας και τέλος των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και κινητοποίησης.
  • Να αναδείξει τους νέους κοινωνικούς διαχωρισμούς έτσι όπως  σήμερα αναδεικνύονται για να μπορεί  συνομιλήσει με τα πολυδιασπασμένα στρώματα της κοινωνίας
  • να αποκαταστήσει την πολιτική μας εμπιστοσύνη στις ιδέες και το όραμα μας
  • να βρει ισορροπία μεταξύ πρακτικής, ρητορικής και προγραμματικού λόγου στους τομείς τόσο των κοινωνικών αγώνων όσο και των θεσμικών μαχών και των προκλήσεων
  • Ένα κόμμα που πρέπει να λειτουργήσει σαν ισχυρός οργανισμός αντιπροσώπευσης των λαϊκών, εργατικών, μισθωτών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων σε μια νέα στρατηγική λαϊκής κοινωνικής ενότητας .

 

Στις 15 Μαΐου ψηφίζουμε  για πρόεδρο, και  ΚΕ,

 

Για να οργανώσουμε το αύριο

 

Για να βγούμε από το αδιέξοδο που μας έχει οδηγήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ

 

Φάνης Κουρεμπές

 

 

Είμαι ο Φάνης Κουρεμπές, γεωπόνος από τον Άσσο Κορινθίας. Μέχρι σήμερα έχω την τύχη να διάγω μια γεμάτη επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική ζωή.  Επαγγελματίας γεωπόνος από το 1995 και μέλος κοινωνικών και πολιτικών αγώνων από το 1983, από την ένταξη μου στην ανανεωτική ριζοσπαστική Αριστερά, αδιάλειπτα, μέχρι σήμερα.

 

Έχω υπηρετήσει την κοινωνία και την Αριστερά, ως εκλεγμένος πρόεδρος του συλλόγου γεωπόνων Κορινθίας, ως μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Πελοποννήσου και Δυτ. Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ, ως περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου και βουλευτής Κορινθίας. Επί 4 χρόνια ήμουν πρόεδρος στον ΕΛΓΑ και από το 2019 μέχρι σήμερα, εκλεγμένος συντονιστής του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

 

Στην πολιτική μου διαδρομή μέχρι τώρα, προσπάθησα πάντα να πορεύομαι με το θάρρος της γνώμης μου μέσα στα πλαίσια των αρχών και ιδεών της Αριστεράς και στη λογική της καλής συνεργασίας και της συντροφικότητας.

 

Το ίδιο σκοπεύω να κάνω και στην υπόλοιπη πολιτική μου πορεία.

 

Έθεσα υποψηφιότητα για την εκλογή μου στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να βοηθήσω στην προσπάθεια για την επόμενη φορά Αριστερά και τον στόχο του κόμματος προς τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία.

 

Μπαλτά Σοφία

 

 

 

Κατοικώ στην Κορινθία, είμαι 50 ετών, Μονογονέας, πρ. εξαγωγέας Αγροτικών προϊόντων και βοηθός Προέδρου της FυΙgοr. Σήμερα είμαι Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Επαγγελματιών & Ανέργων για προγράμματα ΕΣΠΑ-ΟΑΕΔ.

 

Εν μέσω βαθύτατης οικονομικοκοινωνικής και αξιακής κρίσης, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά του Αλέξη Τσίπρα να δώσω το παρόν στις διεργασίες για την Κεντρική Επιτροπή.

 

Μέσα από τον καθημερινό αγώνα μου, ταυτίζομαι με τον Επαγγελματία, τον Αγρότη, τον Άνεργο, τον Μονογονέα, τον ΑΜΕΑ που βιώνει τα σημερινά αδιέξοδα, κινδυνεύει να χάσει ό,τι με κόπο δημιούργησε και βλέπει το προϊόν ή την δουλειά του να απαξιώνεται. Ταυτίζομαι με όλους όσοι παλεύουν για μια θέση στην αγορά εργασίας σε έναν τόπο που η ανάπτυξη έχει εξαφανιστεί προ πολλού. Βιώνω καθημερινά τα προβλήματα και τις ανάγκες του επιστήμονα ή του ανειδίκευτου κάθε ηλικίας, το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, την ανέχεια, την διαφθορά, την κοινωνική αδικία, τον καθημερινό αδιάκοπο αγώνα.

 

 Είμαι έτοιμη να δώσω την μάχη για Εσένα, Εμένα, Όλους μας!

 

Σκούρτης Αριστείδης

 

 

Ο Αριστείδης (Άρης) Σκούρτης γεννήθηκε και ανδρώθηκε στο Ψάρι Κορινθίας. Είναι ανώτερο τραπεζικό στέλεχος και δημοσιογράφος.

 

Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Δημοσιογραφία. Εργάσθηκε στον Εκδοτικό Οίκο «ΖΩΗ», ενώ επί 34 συναπτά έτη εργάστηκε στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Παράλληλα, εργάσθηκε ως συντάκτης στα Περιοδικά «ΕΙΚΟΝΕΣ, «ΕΓΩ», «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» και στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ, πολιτιστικό και πολιτικό, ενώ έχει δημοσιεύσει πλειάδα άρθρων και κειμένων πολιτικών.

 

Στην Εμπορική Τράπεζα, τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν Διευθυντής Καταστημάτων. Συμμετείχε στη διαδικασία μετατροπής/ μετάβασης από την Δραχμή στο Ευρώ, καθώς ήταν και Υπεύθυνος στο Διεθνές Συνέδριο Γαστρεντερολόγων, που είχε διεξαχθεί στην Ελλάδα.

 

Η ενασχόλησή του με την πολιτική αρχίζει παλαιότερα, μέσα από Ομάδες Πολιτών της Αριστεράς. Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας με το ΠΑΣΟΚ, το 2015. Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ομ. Σικυωνίων.

 

Τσιόγκας Βλάσσης

 

 

Λέγομαι  ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΒΛΑΣΗΣ, είμαι 36 ετών και κατάγομαι από το Κλημεντι Κορινθίας. Από τα 13 μου οργανωμένος σε αριστερά πολιτικά σχήματα και συλλογικότητες, απο το 2011 είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και ενεργός στο τμήμα Αγροτικής πολιτικής.

 

Το 2016 και το 2022 στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ήμουν στα μέλη του τιμητικού προεδρείου. Είμαι κατά κύριο επάγγελμα  Αγρότης, δραστηριοποιούμενος στις Λαικές Αγορές και συμμετέχω σε συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά σχήματα.

 

Έχω υπάρξει αθλητής της Εθνικής ομάδας κικμποξ και κάτοχος της 4ης παγκόσμιας θέσης το 2010 στο Μιλάνο.

 

Έχω σπουδάσει μουσική τεχνολογία και είμαι κάτοχος και ενός μεταπτυχιακού.

 

  • Το 2014 υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με τον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ
  • Το 2019 υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ 
    2012-2014  Αντιπρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Κορινθίας
    2014-2017  Γενικός Γραμματέας Αγροτικου Συλλόγου Κορινθίας
    2013-2017  Γραμματέας Πανελλήνιου Οργάνου αγροτικών Συλλόγων 
    2013-2021  Αντιπροεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Πασιου-Κλημεντιου
    2015-2017  Μέλος  Δ.Σ      ΤΟΕΒ Κλημεντίου
    2018-2019  Μέλος  Δ.Σ    Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών  Ι.Γ.Ε

 

Χήρα Σωτηρία

 

 

Η Σωτηρία είναι 33 χρονών. Μέλος της οργάνωσης μελών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από το 2012, της οποίας υπήρξε συντονίστρια από το 2017 έως και το 2019. Συμμετέχει στον Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, ως μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Είναι νομικός με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, με σπουδές στη Νομική Σχολή Αθηνών και μετέπειτα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

 

Όλες κι όλοι μαζί να εργαστούμε για ένα κόμμα συλλογικό! Ένα κόμμα με κύρια προτεραιότητα την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, που στους τωρινούς δύσκολους καιρούς θα αγωνίζεται καθημερινά για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Ένα κόμμα ριζοσπαστικό, που θα βρίσκεται δίπλα στα κινήματα, ικανό να εκφράσει και να συνθέσει τις αξίες της αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Ένα κόμμα, που έχοντας ήδη εμπειρία διακυβέρνησης, θα έχει ένα ολοκληρωμένο πολιτικό σχέδιο για όλους τους κρίσιμους τομείς.

 

Ψυχογιός Γιώργος

 

 

Γεννήθηκα το 1983 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας με καταγωγή από τη Λυκοποριά. Είμαι δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ξεκίνησα να συμμετέχω στα κινήματα από μαθητής, με τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Αρσένη.

 

Ως φοιτητής στη Νομική της Κομοτηνής εντάχθηκα στην Νεολαία Συνασπισμού το 2002. Μέλος του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχω σε συλλογικότητες για τα δικαιώματα και σε δομές αλληλεγγύης με έμφαση στην υπεράσπιση υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ευάλωτων ομάδων.

 

Από το 2006 συμμετείχα ως υποψήφιος σταθερά σε όλες τις εκλογικές μάχες. Το 2014 εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και στις Εθνικές εκλογές του 2015 και του 2019 Βουλευτής Κορινθίας.

 

Η στράτευση με την Αριστερά είναι μια συνειδητή επιλογή, είναι στάση ζωής, πάνω απ’ όλα είναι η έγνοια και ο αγώνας για εκείνους που δεν έχουν φωνή. Στις 15 Μαΐου θα είμαι  υποψήφιος για την Κεντρική Επιτροπή. Για ένα κόμμα που θα μεγαλώνει σε αριθμούς αλλά και σε κοινωνική γείωση και που θα υπηρετεί το κοινό μας όραμα για κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία.