ΣΥΡΙΖΑ: για Αχτσιόγλου-Χαρίτση. Η εμμονή τους με τον Κασσελάκη έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο - Κασσελάκης Νοσοκομείο Σύρου: Ζούμε χάρη στο...

«Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος» τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξη Χαρίτση

 

Σκληρή απάντηση στον Αλέξη Χαρίτση και στην Έφη Αχτσιόγλου για πρόσφατες δηλώσεις που έκαναν δίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι η «επιδίωξή τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση».

 

Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, «η κυρία Αχτσιόγλου παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και για μια ακόμη φορά περιορίστηκε στο να κάνει «αντιπολίτευση» στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στον Πρόεδρο του Στέφανο Κασσελάκη χρησιμοποιώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στην οποία… ξέχασε να αναφερθεί μέχρι και την επισήμανση της «αφηρημάδας» της από τους δημοσιογράφους.

 

Αλέξης Χαρίτσης και Έφη Αχτσιόγλου
(INTIME NEWS/ΙΣΜΗΝΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ)

 

Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρίτσης δίνει συνέντευξη στην Καθημερινή όπου ο τίτλος και το περιεχόμενο επικεντρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια δεν έχουν να πουν κάτι για το κόμμα τους και για το τι πρεσβεύει;».

 

«Η εμμονή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Την ίδια στιγμή γίνεται πλέον φανερή και η πρόθεση, αλλά και η επιδίωξή τους να στηρίξουν μια παραπαίουσα και διεφθαρμένη κυβέρνηση. Ευελπιστούμε να τους καλωσόρισαν στο άρμα Μητσοτάκη με …τιμές. Μην πάει χαμένος τόσος κόπος» καταλήγουν οι ίδιες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

 

Κασσελάκης Νοσοκομείο Σύρου: Ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο γιατρών και νοσηλευτών

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε σύσκεψη
 

 

«Δεν νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης από το νοσοκομείο της Σύρου.

 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο» βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος μίλησε με το ιατρικό προσωπικό και είδε από πρώτο χέρι τα τεράστια προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι. Όπως του είπαν οι εργαζόμενοι, πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο της επαναστατημένης και ελεύθερης Ελλάδας στο 1825.

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος συνοδευόταν από τον Ευάγγελο Αποστολάκη άκουσε τα προβλήματα που του εξέθεσε το ιατρικό προσωπικό με βασικό -όπως ανέφεραν- την έλλειψη  προσωπικού και ειδικότερα ειδικευόμενων, πράγμα που οδηγεί στην υπολειτουργικότητα του μοναδικού νοσοκομείου στις Κυκλάδων.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξήρε την υπερπροσπάθεια των γιατρών κάτω από αντίξοες συνθήκες λέγοντας   χαρακτηριστικά πως «ζούμε χάρη στο τεράστιο φιλότιμο των γιατρών, των νοσηλευτών και όλου του προσωπικού. Δεν νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο. Δεν γίνεται να βασιζόμαστε στο φιλότιμο για να μπορεί να διοικείται η πολιτεία».

 

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι πρόκειται για «ένα μικρό νοσοκομείο όπως αυτό που είναι το δεύτερο σπίτι μας γιατί περνάμε πολλές ώρες εδώ. Δυστυχώς η κατάσταση τα τελευταία 5 χρόνια έχει γίνει πολύ άσχημη σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας. Ελπίζαμε με τον covid που ήταν μεγάλη υγειονομική κρίση ότι θα ενισχυθούν οι δημόσιες δομές, αυτό φυσικά δεν έγινε. Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που ήταν ταφόπλακα για τα δημόσια νοσοκομεία. Τα άφησαν με ελάχιστες προσλήψεις, με γιατρούς που φεύγουν με συνταξιοδότηση, προσωπικό που φεύγει στο εξωτερικό. Άνοιξαν την πόρτα στους γιατρούς του δημοσίου να φεύγουν και στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε καταλαβαίνετε οι περιοχές που είναι απομακρυσμένες από το κέντρο όπως είμαστε εμείς υπάρχει κίνδυνος στην στελέχωση. Ποιος γιατρός θα έρθει αν είναι στο κέντρο και του δίνει το δικαίωμα να δουλεύει και στον ιδιωτικό τομέα;».

 

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία της Διοίκησης των Νεωρίων της Σύρου.

 

Εκεί αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας ως «κόρης οφθαλμού» της βιομηχανίας των Ναυπηγείων καθώς -όπως υπογράμμισε-βλέπουμε τις βιομηχανίες από την Ελλάδα  να φεύγουν στο εξωτερικό.

 

«Αν δείτε τους αριθμούς από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από την ΕΛΣΤΑΤ, οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρσι 40%».

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για την ειλικρινή συζήτηση που πρέπει να έχει η πολιτεία για το πως στήνονται σωστά και μακροπρόθεσμα αυτές οι επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν.

 

«Πρώτη προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος το οποίο σημαίνει ασφάλεια στην εργασία. Ότι έξοδο και να είναι αυτό, ότι δαπάνη και να είναι αυτή. Από εκεί και πέρα σίγουρα σεβασμός στο περιβάλλον μαζί με ανάπτυξη και βιωσιμότητα και ανθεκτικότερη οικονομία».

 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και τις επιλογές στις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών.

 

«Ξέρουμε ότι στη χώρα μας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, δεν λειτουργεί σωστά. Το έχουν κάνει Ανεξάρτητη Αρχή για να μην το ελέγχουν. Αλλά εκεί που θα έπρεπε να μην έχουν έλεγχο όπως είναι οι Διοικήσεις των Δημοσίων Οργανισμών, εκεί θέλουν να παρεμβαίνουν. Είναι πολύ επιλεκτική κυβέρνηση στο τί θέλει να ελέγχει και να μην ελέγχει».

 

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη, η Πάρος και ακολουθούν σήμερα η Νάξος και η Αμοργός.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ