ΣΥΡΙΖΑ για Ανδρουλάκη: Λεονταρισμοί περί «σκληρής αντιπολίτευσης» - Λόφος Στρέφη: Σε βέρτιγκο ο Μπακογιάννης

«Τα λεγόμενά του φανέρωσαν πως οι λεονταρισμοί περί "σκληρής αντιπολίτευσης" δεν είναι τίποτε περισσότερο από κούφια λόγια» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

 

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον κύριο αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα λεγόμενά του, ωστόσο, φανέρωσαν πως οι λεονταρισμοί περί "σκληρής αντιπολίτευσης" δεν είναι τίποτε περισσότερο από κούφια λόγια». 

 

«Κι αυτό γιατί ο κ. Ανδρουλάκης την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εν τέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών. Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού σε πεδίο για προεκλογική προπαγάνδα, εκτός όλων των άλλων» υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου και προσθέτει ότι:

 

«Κι ενώ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πάσχιζε να υποδυθεί τον μοναδικό αντίπαλο του Κυρ. Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας λάσπη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέληξε στο αμίμητο: ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική! Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

 

Στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον κύριο αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα λεγόμενά του, ωστόσο, φανέρωσαν πως οι λεονταρισμοί περί "σκληρής αντιπολίτευσης" δεν είναι τίποτε περισσότερο από κούφια λόγια.

 

Κι αυτό γιατί ο κ. Ανδρουλάκης την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών. Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού σε πεδίο για προεκλογική προπαγάνδα, εκτός όλων των άλλων.

 

Κι ενώ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πάσχιζε να υποδυθεί τον μοναδικό αντίπαλο του Κυρ. Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας λάσπη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέληξε στο αμίμητο: ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική!

 

Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε.

 


 

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ
.

Λόφος Στρέφη: Σε βέρτιγκο ο Μπακογιάννης - Ψήφισε την πρόταση Δούκα και τώρα μιλάει για «ταφόπλακα»

 

Σε βέρτιγκο βρίσκεται ο Κώστας Μπακογιάννης και η παράταξή του στο δήμο της Αθήνας καθώς και ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση του Χάρη Δούκα για τη λήξη της σύμβασης με την εταιρεία Prodea για τη δήθεν ανάπλαση στον Λόφο Στρέφη και με διαρροές καταγγέλλουν ότι μπαίνει «ταφόπλακα» στο έργο.


Ο Χάρης Δούκας

 

Το θέμα της λήξης της σύμβασης με την εταιρεία Prodea ήταν το 8ο θέμα στο χθεσινό (10/4) δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Όπως καταδεικνύει και το βίντεο που ακολουθεί η απόφαση ήταν ομόφωνη.

 

Μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου με διαρροές η παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «ταφόπλακα» στην ανάπλαση στον Λόφο του Στρέφη, δίνοντας έμφαση στα σενάρια που εκπονούνται από το Μαξίμου και αφειδώς δημοσιεύουν στα social media επώνυμα και ανώνυμα δεξιά τρολ, αναφέροντας ότι ο δήμαρχος Αθηναίων εξοφλεί γραμμάτια προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μάλιστα, στις διαρροές έθεταν και το ερώτημα «ποιος διοικεί τελικά την Αθήνα».

 

Η παράταξη του Χάρη Δούκα απάντησε στις διαρροές Μπακογιάννη ότι το θέμα στον Λόφο του Στρέφη με τη λήξη της σύμβασης με την Prodea, ψηφίστηκε ομόφωνα, δηλαδή, και από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη.

 

Παράλληλα επισημαίνει ότι η σύμβαση του Δήμου με την ιδιωτική εταιρία Prodea έληξε όπως προβλεπόταν στις 29/2, με την εταιρεία να είχε ήδη ξοδέψει τα 3/4 της δωρεάς για τα έργα που έγιναν (750.000 ευρώ). Τα έργα αυτά σταμάτησαν από τον Δεκέμβριο του 2023 όταν το ΣτΕ ακύρωσε ένα μέρος του έργου, ενώ υπήρξαν και πολύ μεγάλες αντιδράσεις.

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ