ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση για τη μεγάλη συμμετοχή - Κασσελάκης: Γιατί ακύρωσε τη συνάντηση με μέλη της AIAPC στις ΗΠΑ

Προκριματικές εκλογές:  Ένδειξη για τη διαρκώς κλιμακούμενη δυναμική

 

Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου και των 42 υποψηφίων αναμένεται να γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 19 Απριλίου

 

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανάδειξη υποψηφίων για ευρωεκλογές
 

Ιδιαίτερη ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου για την μεγάλη συμμετοχή στην πρωτόγνωρη και καινοτόμα διαδικασία των προκριματικών εκλογών που διαμόρφωσαν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η οποία ξεπέρασε τον πήχη των 50.000 που είχαν θέσει οι επιτελείς του κόμματος. 

 

Το γεγονός ότι παλιά και νέα μέλη, καθώς και χιλιάδες φίλοι του κόμματος, ψήφισαν μαζικά, δια ζώσης και διαδικτυακά, σε μια διαδικασία η οποία αποτελεί ακόμα ένα βήμα για τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα κόμμα ψηφιακό, εκλαμβάνεται  από τους επιτελείς ως μία ακόμη ένδειξη της διαρκώς κλιμακούμενης δυναμικής του. «Ένα κόμμα που δίνει πραγματική φωνή στη βάση του, τη μόνη του δύναμη στις επερχόμενες μάχες για την προοδευτική αντεπίθεση, για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», τονίζει η Κουμουνδούρου.   

 

Αναφορικά με διάφορα σχόλια, κύκλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίαζαν: «Η σύγκριση της συμμετοχής στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου κρίνεται αδόκιμη. Οι κρίσιμες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος είχαν ως επίδικο την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την εκλογική ήττα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Απέκτησαν εκ των πραγμάτων μια τεράστια βαρύτητα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των πολιτών, καθώς το διακύβευμα ήταν η εκλογή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Η ψηφοφορία για το ευρωψηφοδέλτιο, με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, αποτέλεσε την επιβράβευση, από 63.000 και πλέον μέλη και φίλους/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιας πρωτοποριακής και καινοτόμου εκλογικής διαδικασίας που αφορά στις προσεχείς ευρωεκλογές. Μέλη και φίλοι αφιέρωσαν ακόμα μια Κυριακή από τον χρόνο τους για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Εκεί όπου θα δοθεί και η μεγάλη μάχη για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών». 

 

Λίγο μετά τις 18:00 τη Δευτέρα ολοκληρώθηκε (15/4) η καταμέτρηση των ψήφων των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι οποίοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: Γιατί ακύρωσε τη συνάντηση με μέλη της AIAPC στις ΗΠΑ

 

Ο Στέφανος Κασσελάκης
 

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί προ ημερών, προκειμένου ο Στέφανος Κασσελάκης να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Παλαιστινιακό

 

Ησυνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη με μέλη της AIPAC, η οποία είχε προγραμματιστεί προ ημερών, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το Παλαιστινιακό, ακυρώνεται.

 

Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η συνάντηση κρίθηκε αναγκαίο να ακυρωθεί μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς όλοι οι περιφερειακοί δρώντες οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικες προσπάθειες των διεθνών δρώντων, αναφέρουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ