ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λουτρακίου: "Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού"

Την αντίθεση της στην επεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού που φαίνεται να δρομολογείται μέσα από το νομοσχέδιο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής» που καυέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, εκφράζει με ανακοίνωση που εξέωσε η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λουτρακίου.

 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αιφνιδιαστικά δύο μόλις ημέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, διάρκειας ελάχιστων ημερών το σχετικό νομοσχέδιο.

 

Ενώ τονίζεται χαρακτηριστικά, ότι "οι Δήμοι της χώρας μέχρι σήμερα, έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα παροχής και διαχείρισης του νερού στα διοικητικά τους όρια. Το νομοσχέδιο της ΝΔ ουσιαστικά καταργεί αυτή τους την αρμοδιότητα. Ειδικά για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει θεσπιστεί με νόμο από το 1947, το δικαίωμα του Δήμου για την αποκλειστική εκμετάλλευση του φυσικού μεταλλικού νερού Λουτρακίου, κάτι το οποίο θα αναιρεθεί με την ψήφιση του εκτρωματικού νομοσχεδίου της ΝΔ".

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: