Σύσκεψη στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την Κορινθιακή σταφίδα

Το πρόγραμμα δακοκτονίας και οι διαδικασίες που προηγήθηκαν αναφέρθηκαν χθες από τον αντιπεριφερειάρχη για τα αγροτικά Κων. Μητρόπουλο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Πύργου. 

 

 

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι με την αύξηση των πιστώσεων θα ενεργοποιηθεί φέτος το πρόγραμμα και στον 8ο τομέα που αφορά τις περιοχές Αμαλιάδας, Γερακίου και Καρδαμά, ενώ σε ορισμένους άλλους τομείς θα καταστεί εφικτός και τρίτος ψεκασμός.

 

Ο κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη που είχε με στελέχη του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Πάτρα για το θέμα της ξήρανσης της κορινθιακής σταφίδας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από σταφιδοπαραγωγικά χωριά (Σόπι, Καράτουλα), καθώς και το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑΣΗ.

 

Στη συνάντηση που έγινε αναφέρθηκε ως αίτιο για την ξήρανση η ασθένεια του ξύλου του αμπελιού και επικαιροποιήθηκε η απόφαση υποβολής αιτήματος στο υπουργείο για την έναρξη ενός προγράμματος αναφύτευσης κορινθιακής σταφίδας στις περιοχές που έχει ξεραθεί.

 Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.