Τα 7 κόμματα που δεν πήραν ούτε μία ψήφο στην Κορινθία

Τα αποτελέσματα που συγκέντρωσαν τα κόμματα που έχουν αναγνωρισιμότητα, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής τα γνωρίζουν πλέον όλοι και έχουν ιστορική διάσταση. Το τι γίνεται στα χαμηλά έχει όμως επίσης ένα ενδιαφέρον, ειδικώς επειδή εκεί εκτυλίσσονται κάποιες φορές μερικά, μικρότερα ή μεγαλύτερα δράματα.

 

Όπως πχ τα 7 κόμματα που δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε μία ψήφο σε ολόκληρο Νομό. Το Νομό Κορινθίας. Ας τα δούμε αναλυτικά, μέσα από το ρεπορτάζ του loutraki365.gr...

 

ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κόμμα με έντονο καλλιτεχνικό χρώμα το "Κίνημα Φτωχών Ελλάδων". Εκτός από τον ιδρυτή και πρόεδρο Παύλο Κοντογιαννίδη, στο κόμμα εντάχθηκαν κι άλλοι ηθοποιοί όπως ο Χρήστος Βαλαβανίδης και ο Ηλίας Λογοθέτης. Το «Κίνημα Φτωχών Ελλάδος», αποτελεί ένα πλατύ, ανθρώπινο κίνημα. Απευθύνεται, όπως σημείωσε, σε 4.200.000 Έλληνες που ανήκουν είτε στα όρια της φτώχειας, είτε δίνουν τον αγώνα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

Πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 ήταν στο πλευρό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, περίοδο στην οποία υποστήριζε ότι μας ψεκάζουν χημικά. Πρόεδρος είναι ο Τάσος Τσανεκλίδης, πτυχιούχος προπονητής ΓΓΑ στο Παγκρήτιο και στις πρόσφατες ευρωεκλογές κατέλαβε την τελευταία θέση, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 0,04% σε όλη την Επικράτεια, λαμβάνοντας 2.038 ψήφους.

 

ΝΕΑ ΔΟΜΗ

Κόμμα αγνώστων λοιπών στοιχείων, αφού δεν έχει καθόλου online παρουσία. Η μόνη αναφορά στο συγκεκριμένο κόμμα, είναι ο ένας και μοναδικός υποψήφιος που είχε, σε τρεις μάλιστα περιφέρειες. Προφανώς, πρόκειται για τον ιδρυτή και πρόεδρο του Κόμματος: ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΠΟΛΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΟΛΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΠΟΛΥΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρήστου

 

Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Ούτε την ψήφο του δεν είδε, κυριολεκτικά, ο Δημοσθένης Βεργής στις εκλογές, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από το 2019. Ο ιδρυτής του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι παραδέχτηκε μάλιστα ότι δεν ψήφισε ούτε τον εαυτό του, όπως άλλωστε και η συνυποψήφια Μολδαβή σύζυγός του Σβετλάνα Λισαγκόρ – Βεργή. Συμμετείχαν στις εκλογές καταβάλλοντας από 150 ευρώ ο ίδιος και η σύζυγός του για να είναι υποψήφιοι στην Α’ Αθηνών, αλλά δεν ψήφισαν τον εαυτό τους! Οπως εξήγησε στην «Espresso» ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνες Οικολόγοι, που χρονολογείται από το 1986, δεν τύπωσαν ψηφοδέλτια για οικολογικούς λόγους και για τον λόγο αυτό δεν ψηφίστηκαν. «Εγώ έκανα μία πραγματική οικολογική διαμαρτυρία. Διαμαρτύρομαι. Δεν βάζω ψηφοδέλτιο για να μην κάνω ρύπανση στο περιβάλλον» μας είπε. Πάντως, το κόμμα του ψήφισε ένας άγνωστος ψηφοφόρος του, στον οποίο απευθύνει ανοικτή πρόσκληση να εμφανιστεί για να τον κεράσει. Σύμφωνα με την εκλογική διαδικασία, αν υπάρχει ανακηρυγμένο κόμμα αλλά δεν βρίσκει ο ψηφοφόρος ψηφοδέλτια, μπορεί να γράψει σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο τα ονόματα του υποψηφίου και του κόμματος και θεωρείται έγκυρο.

 

SOCIAL Σύγχρονο Δημοκρατικό Κόμμα

Ο παρ’ ολίγον υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Θεσσαλονίκης, Συμεών Καψάλας, είναι ο πρόεδρος του κόμματος που με το όνομα Social προτάσσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την ψηφιακή μετάβαση και την άμεση Δημοκρατία. Όπως αναφέρεται, μάλιστα, πρόκειται για το «πρώτο ψηφιακό κόμμα της Ελλάδας».

 

Κ.Ο.Τ.Ε.Σ.

Ολόκληρο το όνομα του κόμματος που ιδρύθηκε το 2009 και κατέβηκε για πρώτη φορά στις εκλογές της ίδιας χρονιάς είναι Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση και πρόεδρος ο Νίκος Λούβρος. Ο πρόεδρος του κόμματος το 2019 συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ωστόσο αργότερα ανεξαρτητοποιήθηκε. Σήμερα μάλιστα ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν το ΚΚΕ.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Το Πράσινο Κίνημα, είναι ένα οικολογικό, δημοκρατικό, πράσινο και πατριωτικό κόμμα. Προέκυψε από την διάσπαση των Οικολόγων Πράσινων το 2017, όταν πλειάδα στελεχών διαφώνησαν στην μη τήρηση των προγραμματικών δεσμεύσεων στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον Σύριζα. Εντάχθηκαν σε αυτό, διευρύνοντας την βάση του Πράσινου Κινήματος, ενεργοί πολίτες , περιβαλλοντικές κινήσεις και νέοι με οικολογικές ευαισθησίες. Επίσης το Πράσινο Κίνημα, είναι υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και υποστηρίζει τις αρχές των Ευρωπαίων Πρασίνων.