Tα χριστουγεννιάτικα δέντρα των μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου

Αγώνα δρόμου έκαναν οι Δήμαρχοι και ειδικά οι νέοι για να στολίσουν τις πόλεις τους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

Αλλοι τα κατάφεραν, άλλοι το προσπάθησαν και άλλοι απέτυχαν αλλά πάντα υπάρχει και άλλη μία ευκαιρία πριν να πούμε οποιαδήποτε κακία. Ειδικά για τους νέους Δημάρχους η μία αποτυχία είναι πάντα δικαιολογημένη.

 

Δήμος Καλαμάτας

 

Μία εξαιρετική προσπάθεια του νέου Δημάρχου της πόλης Θανάση Βασιλόπουλου που όμως είχε και ένα τεράστια μεγάλο lead in από τον προκάτοχό του και νυν Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που έδινε την δέουσα σημασία στον στολισμό της πόλης. Την ημέρα δε της φωταγώγησης στήθηκε μία μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

 

Στην πόλη του Αργους τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή όλων με πρώτο και καλύτερο τον Δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Καμπόσο που γίνεται ένα με τα παιδιά και τους μεγάλους και γλεντάνε όλοι μαζί την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και της πλατείας. Πυροτεχνήματα, δώρα, μουσική και χορός ήταν τα χαρακτηριστικά της 3ης Δεκεμβρίου.

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 

Ο νέος Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης πραγματικά εντυπωσίασε τους πολίτες που έσπευσαν παρά την σφοδρή καταιγίδα στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ενα φυσικό έλατο 16 μέτρων στολίζει εδώ και λίγες μέρες της κεντρική πλατεία της πόλης.

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μία διαφορετική προσέγγιση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των Χριστουγέννων γενικότερα αν δεν είχαν δαπανηθεί τόσα πολλά χρήματα. Ωστόσο δίνουμε την ευκαιρία στον Βασίλη Νανόπουλο που μπορεί να βιάστηκε τώρα, να επανέλθει του χρόνου δριμύτερος και με ένα δέντρο που ταιριάζει στην κουλτούρα μας και στα έθιμά μας. Η βραδυά της φωταγώγησης χλιαρή κι αυτή που ακολούθησε την χλιαρότητα του δέντρου μας.

 

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

 

Αύριο αναμένεται η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Σπάρτης, που όμως έχει στηθεί ήδη στην πλατεία της πόλης. Καλαίσθητο και το δέντρο αλλά και ο υπόλοιπος φωτισμός της πόλης που αύριο θα πατήσει το κουμπί για την έναρξη ο νέος Δήμαρχος Πέτρος Δούκας.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

 

Σήμερα Σάββατο φωταγωγείται από τον Δημήτρη Κωστούρο το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Ναυπλίου, ωστόσο ήδη ο στολισμός της πόλης έχει χαρακτηριστεί φαντασμαγορικός.

 

peloponnisosnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ