Το τελευταίο αντίο στον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Ντούλη (video)

Με δάκρυα στα μάτια, κλήρος και λαός της Κορίνθου αποχαιρέτησαν το πρωί της Τρίτης 5 Ιουνίου τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο ΙΩΑΝΝH ΝΤΟΥΛΗ, Εφημέριο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου,που εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουνίου στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

 

 

Στους επικήδειους που εξεφώνησαν,μόνο καλά λόγια είχαν να πουν όσοι μίλησαν για την προσωπικότητα του μακαριστού ιερέως.

 

Ο εκλιπών Πρωτοπρεσβύτερος εγεννήθη το έτος 1932 στο Δάρας Αρκαδίας.

Σπούδασε στην Ιερατική Σχολή Κορίνθου και εχειροτονήθη Διάκονος στις 14 Σεπτεμβρίου 1958 στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Πρεσβύτερος δε στις 26 Οκτωβρίου 1958 στον Ιερόν Ναόν της Αγία Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, της τότε Ιερατικής Σχολής Κορίνθου (στον οποίο και εφημέρευσε από την 1 Νοεμβρίου 1958 έως την 1 Ιανουαρίου 1964) υπό του αοιδίμου Μητροπολίτου Κορινθίας κυρού Προκοπίου Τζαβάρα (1949-1964).

Από το έτος 1964 έως και της εκδημίας του διηκόνησε ως Εφημέριος στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Εγένετο Πνευματικός στις 16 Αυγούστου 1968 και Πρωτοπρεσβύτερος στις 4 Ιουλίου 1985 υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού Παντελεήμονος Καρανικόλα (1965-2006).
Ηταν πατέρας τριών (3) τέκνων και κατέλειπεν μαρτυρίαν αγαθού και ακούραστου Λευΐτου.

 

Στην σορό του εκλιπόντος που εκτέθηκε προς ασπασμόν εις τον Καθεδρικόν Ι. Ναόν του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου την Δευτέρα το βράδυ και στην συνέχεια στην Ιερά Αργρυπνία που τελέσθη εψάλη η Νεκρώσιμος Ιερά Ακολουθίας απο τους Ιερείς. αλλά και Το πρωί της Τρίτης που τελεσθη Όρθρος και Θ. Λειτουργία.

Πλήθος πιστών έσπευσε να αποχαιρετήσει τον ιδιαίτερα αγαπητό π. Ιωάννη.

Κωλυομένου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου να παραστή, λόγω της απουσίας Αυτού εις την Σύρον, παρέστη ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος,
Ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Καλεντζίου.

 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 

 

Πηγή βίντεο:korinthosnews.gr