Τεράστια καταστροφή! Πάνω από 20 μέρες θα μείνει κλειστή η διώρυγα του Ισθμού

Για τεράστια καταστροφή, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα κρατήσει κλειστή τη Διώρυγα για πάνω από 20 ημέρες, κάνουν λόγο πηγές από την εταιρία Διώρυγα ΑΕ στο loutraki365.gr

 

Καλά πληροφορημένες πηγές του loutraki365.gr, αναφέρουν ότι ο όγκος των βράχων και των χωμάτων που έπεσε μέσα στη Διώρυγα από τα τοιχώματα είναι περίπου 15.000 κυβικά μέτρα.

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2011 που συνέβη αντίστοιχο γεγονός και η Διώρυγα έμεινε κλειστή για έναν ολόκληρο μήνα, είχαν πέσει 11.000 κυβικά μέτρα χώματος και βράχων.

 

Ο πρόεδρος της εταιρίας, Φίλιππος Κάκαρης, κάλεσε τα μέλη της Διώρυγας σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα. Σε αυτό, αναμένεται να ανακοινωθεί το μέγεθος της ζημιάς και ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, λόγω της επείγουσας κατάστασης, θα προταθεί η απ' ευθείας ανάθεση σε εργολάβο, που σε συνεργασία με το υπάρχον προσωπικό της Διώρυγας, θα αναλάβουν από κοινού, την αποκατάσταση των ζημιών.