Τετέλεσται - Η πασχαλινή συναυλία της φιλαρμονικής Λουτρακίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει την Κυριακή των Βαΐων στις 20:30 το απόγευμα την πασχαλινή συναυλία «Τετέλεσται».

 

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα απόλυτα συνυφασμένα την κατάνυξη της περιόδου, όπως αποσπάσματα από το Stabat Mater του Pergolezi, το Messiah του Handel, το Poco Allegretto από την Τρίτη συμφωνία του Brahms, αποσπάσματα από την Ηρωική συμφωνία του Beethoven, το Trauermarch του Mendelssohn, το Locus Iste του Bruckner, εγκώμια της Μ. Εβδομάδας κ.α.

 

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το Πένθιμο Εμβατήριο «Τετέλεσται» που συνέθεσε για τη Φιλαρμονική Λουτρακίου ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Σπύρος Προσωπάρης.

 

Συμμετέχει το γυναικείο φωνητικό σύνολο Opus Femina Γυναικεία Χορωδία της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου.Τη συναυλία διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος

 

Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

 

Προπώληση από το YFOS walk&wear στο Λουτράκι, το κατάστημα Οικονόμου - Oikonomou στην Κόρινθο και ηλεκτρονικά μέσω της Ticket Services!