Θ. Πετράκος: “Να σταματήσει η δίωξη των 7 αγωνιστών για την πολιτική τους δράση”

Η Γραμματεία της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» εκφράζει την αλληλεγγύη της στους επτά αγωνιστές και πρώτα από όλα στον επικεφαλή της παράταξης μας Θανάση Πετράκο και στο στέλεχος μας Κώστα Κρόμπα για την παραπομπή τους σε δίκη την Τρίτη 2 Ιουνίου για την πολιτική τους δράση.

 

 

Ο Θανάσης Πετράκος, ο Κώστας Κρόμπας και οι άλλοι πέντε αγωνιστές δικάζονται στις 2 Ιουνίου στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, διότι ως μέλη της “Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας” οργάνωσαν και συμμετείχαν σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων της Θουρίας στις 14/10/17 στα διόδια, για μισή ώρα.

 

 

Η συμβολική κινητοποίηση εγινε με αφορμή την άδικη φυλάκιση του ανέργου πολίτη Στράτου Δασκαρόλη διότι δεν πλήρωσε τα πρόστιμα για μη πληρωμή των διοδίων. Η κινητοποίηση ειχε στόχο να αναδείξει την ανάγκη του αγώνα για:

 

 

  • Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.

 

 

  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης.

 

 

  • Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους.

 

 

  • Να καταργηθούν τα διόδια και οι αποικιακές συμβάσεις με τους μεγάλους τραπεζικούς και κατασκευαστικούς ομίλους.

 

 

  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και οι κατασχέσεις της λαϊκής περιουσίας των φτωχοποιημένων από τα μνημόνια και ανέργων πολιτών.

 

 

  • Να καταργηθούν τα μνημόνια  και οι  μνημονιακοί νόμοι οι οποίοι έχουν καταλύσει το Σύνταγμα και τη λαϊκή κυριαρχία.

 

 

Για αυτή τη καθαρά πολιτική τους δράση είναι κατηγορούμενοι για για παρακώληση συγκοινωνιών!!!

 

 

Οι κατηγορίες επισύρουν ποινές μέχρι 3 χρόνια φυλάκισης!!!

 

 

Επειδή μας προξενεί εντύπωση ο υπερβάλων ζήλος των διωκτικών αρχών και η ποινική τους δίωξη με τόσο βαριές κατηγορίες είναι εντελώς άδικη και ακατανόητη αφού τίποτα το κολάσιμο δεν έκαναν όπως προκύπτει και από τις καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών, απαιτούμε:

 

 

Την άρση των διώξεων των επτά αγωνιστών- κατηγορουμένων και την κατάργηση του άρθρου 143 του Ν.4070 (Νόμος Βορίδη) ο οποιος είχε στόχο να ποινικοποιήσει το κίνημα ενάντια στα διόδια.

 

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ