Θανάσης Μουζάκης: Ο Δήμος έχασε 3 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί;

Τρία εκατομμύρια ευρώ έχασε ο Δήμος Λουτρακίου από τη μη συμμετοχή του σε πρόγραμμα διαχείρισης και άρδρευσης του νερού της εξόδου από το Βιολογικό καθαρισμό που βρίσκεται στον Ισθμό. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με το Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση Μουζάκη, εντάχθηκε μόνο ο Δήμος Κορινθίων, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κοινή διαχείριση μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου.

 

Πριν από κάποια συμβούλια σας είχαμε ενημερώσει για την ένταξη της ΔΕΥΑ Κορίνθου σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης για άρδρευση του νερού της εξόδου από το Βιολογικό Καθαρισμό με προϋπολογισμό περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι υπάρχει κοινή διαχείριση μεταξύ Κορίνθου και Λουτρακίου στο βιολογικό και την κοινή τους έξοδο μετά την επεξεργασία στη θάλασσα, θα χρειαζόταν πολύ μεγάλη αδυναμία και ανικανότητα από την πλευρά της ΔΕΥΑ Λουτρακίου για να μη συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Μουζάκης.

 

Πρόσθεσε επίσης, αναφορικά με το θέμα που ανέδειξε το loutraki365.gr, για τις βόλτες στελεχών της ΔΕΥΑ στην Κόρινθο, ότι "το αυτοκίνητο της ΔΕΥΑ χρησιμοποιείται ως "αυτοκίνητο βόλτας" από κάποια μέλη της Δημοτικής Επιχείρησης, το οποίο μία το βλέπουμε στην Περαχώρα, μία στην Κόρινθο και δεν ξέρω που αλλού".

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ δεν ανέφερε κάτι για κανένα από τα δύο θέματα, κάτι που έφερε την έκρηξη τόσο του Θανάση Μουζάκη, όσο και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "με τους Πολίτες Μπροστά", Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος ανέφερε ότι "δεν είναι δυνατόν να μην απαντούν ποτέ τα μέλη της δημοτικής Αρχής σε όποια θέματα δεν τους βολεύουν".

 

Δείτε το video: