Θεατρική Παράσταση: ΠΕΡΣΕΥΣ "Ταξίδι του νου" στους Αγίους Θεοδώρους

Ένα θεατρικό έργο, βασισμένο στο μύθο του Περσέα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε πρωτότυπα κείμενα, σύλληψη ιδέας και μουσική. Η θεατρική ομάδα "ΝΑΥΣ", υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του θεατρικού έργου ΠΕΡΣΕΥΣ: "Ταξίδι του νου", το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Αγίων Θεοδώρων "Νότης Περγιάλης".

 

Μία ατμοσφαιρική βραδιά αφιερωμένη στην πολυσήμαντη εκπαιδευτική ιστορία του Περσέα. Πρόκειται για ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης μέσω της ενηλικίωσης. Ο Περσέας κινεί γη και ουρανό προκειμένου να σώσει τη μητέρα του Δανάη. Η αποφασιστικότητα και η τόλμη του είναι τα κύρια όπλα του συνάμα με την εύνοια των θεών. Μέσα από αυτά τα εμπόδια ενηλικιώνεται και τελικά έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, ο οποίος αποσυμβολίζεται μέσω της Μέδουσας. Πιο συγκεκριμένα, ο αποκεφαλισμός της διαστρεβλωμένης εικόνας του εαυτού όταν καταρρέει η ματαιοδοξία ευνοεί την λειτουργία του ταχέως νου και της αντίληψης να επέλθει στα ανώτερα νοητικά επίπεδα.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

 

Ο Περσέας τρέχει να ξεφύγει από τον βασιλιά της Σερίφου, τον Πολυδέκτη. Τον εξαναγκάζει να φύγει από το νησί και να του φέρει το κεφάλι της γοργόνας Μέδουσας σαν γαμήλιο δώρο. Αν δεν τα καταφέρει, τον φοβερίζει, ότι θα του πάρει τη μητέρα του, Δανάη δια της βίας και θα την κάνει γυναίκα δική του. Ο Περσέας , αναστατωμένος, φτάνει στο ακρωτήρι του νησιού, στο πιο απομονωμένο μέρος. Αρχίζει να ηρεμεί ζητώντας βοήθεια από τους θεούς για αυτό το ταξίδι. Υπόσχεται στη μάνα του, πως θα πολεμήσει για εκείνη. Ο Περσέας καλεί τη χρυσή βροχή να τον βοηθήσει και να του δώσει δύναμη, ώστε να βρει την ανθρωπομίσητη Μέδουσα. Εμφανίζεται η θεά Αθηνά. Του δείχνει το δρόμο για τις Γριές δίνοντάς του πέντε θεϊκά όπλα. Ο Περσέας, βρίσκει τη Μέδουσα και εκεί μάχεται να της κόψει το κεφάλι. Παλεύει με τον εαυτό του. Ο ίδιος έχοντας κατακτήσει το κεφάλι της Μέδουσας, επιστρέφει στη Σέριφο και απελευθερώνει τη μητέρα του.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ