Θερμό επεισόδιο στη Ρω – Αποκάλυψη: Στα 200 μέτρα πέταξε το τουρκικό ελικόπτερο – Άνοιξαν πυρ οι Έλληνες στρατιώτες

Για επικίνδυνη κίνηση, που ανεβάζει το θερμόμετρο και μαζί τον βαθμό ετοιμότητας των Ελλήνων στρατιωτών στα σύνορα, κάνουν λόγο καλά πληροφορημένες πηγές για το επεισόδιο που προκάλεσαν χθες τα μεσάνυχτα νύχτα η Τούρκοι στη νησίδα Ρω, του συμπλέγματος του Καστελόριζου. Η αποκάλυψη ότι το ελικόπτερο έκανε χαμηλή πτήση σε ύψος 200 μέτρων πάνω από τη Ρω δείχνει στους επιτελείς ότι η Άγκυρα ήθελε να “τσεκάρει” τα αντανακλαστικά και το είδος της αντίδρασης της ελληνικής φρουράς σε ένα υπερ – ευαίσθητο σημείο της ελληνικής επικράτειας.

 

Όπως αναφέρει το OnAlert μετά το επεισόδιο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ για την εκτίμηση της κατάστασης. Οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, ωστόσο τονίζεται με νόημα πως “οι Τούρκοι έλαβαν το μήνυμα” και αυτό το μήνυμα “ήταν σαφές” από τη φρουρά της περιοχής.

 

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον τύπο του ελικοπτέρου που επιχείρησε την παραβίαση-πρόκληση. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για ελικόπτερο του στρατού ή του λιμενικού των Τούρκων, ούτε και ο τύπος του.

 

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο πρόκειται για μια επικίνδυνη κλιμάκωση, καθώς υπήρξαν και άλλες πτήσεις κοντά στην Ρω τα προηγούμενα 24ωρα, πτήσεις οι οποίες ίσως αποτελούσαν τον “προπομπό” της χθεσινοβραδυνής ενέργειας.

 

Το γεγονός μάλιστα ότι οι Τούρκοι επέλεξαν να πλησιάσουν και να κάνουν χαμηλή πτήση νύχτα (23:30) και μάλιστα με ελικόπτερο κατά πολλούς μοιάζει με πρόβα νυχτερινής καταδρομικής… Το σενάριο δηλαδή είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο καθώς κανείς δεν μπορεί πλέον να γνωρίζει τις προθέσεις των Τούρκων από τη στιγμή που μοιάζουν να επιχειρούν να δουν την αντίδραση της ελληνικής φρουράς σε μια διείσδυση ελικοπτέρου τη νύχτα.

 

“Έπεσαν πυροβολισμοί”

Σε ό,τι αφορά στο επεισόδιο και στο είδος της αντίδρασης της ελληνικής φρουράς στη νήσο Ρω, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε χρήση πυρών. Η απάντηση της φρουράς ήταν ωστόσο τέτοια που να στέλνει σαφές μήνυμα προς το πλήρωμα του τουρκικού ελικοπτέρου, αλλά να μην διακινδυνεύει κατάρριψή του. Με άλλα λόγια έπεσαν προειδοποιητικές βολές, αλλά σε ικανή απόσταση από το τουρκικό ελικόπτερο.

 

Δείτε και τι επιδίωξαν οι Τούρκοι με το νέο επεισόδιο.

 

Πληροφορίες: Loutraki365/OnAlert/Newsit

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ