Θρίλερ για γερά νεύρα στην Κορινθία με τις έδρες - Αυτοί είναι οι 4 βουλευτές

Σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά μεγαλύτερη του 22% από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα Επικρατείας του Υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές στο 99,60% της ενσωμάτωσης.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η επόμενη Βουλή θα είναι οχτακομματική με την Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται τελικά εντός του νέου κοινοβουλίου.

 

Τα αποτελέσματα κατά το Υπουργείο Εσωτερικών

ΝΔ: 40,55
ΣΥΡΙΖΑ: 17,84
ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: 11,85
ΚΚΕ: 7,69
Σπαρτιάτες: 4,64
Ελληνική Λύση: 4,44
ΝΙΚΗ: 3,69
Πλεύση Ελευθερίας: 3,17

 

Σε επίπεδο εδρών τα ποσοστά «μεταφράζονται» ως εξής:

Νέα Δημοκρατία 158
ΣΥΡΙΖΑ 48
ΠΑΣΟΚ 32
ΚΚΕ 20
Σπαρτιάτες 12
Ελληνική Λύση 12
Κόμμα Νίκη 10
Πλεύση Ελευθερίας: 8

 

Θρίλερ για την 4η έδρα στην Κορινθία

 

Σε θρίλερ εξελίχθηκε στην Κορινθία η κατανομή των εδρών,με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει την μοναδική του έδρα στο Νομό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς μέχρι και το 95,3% της ενσωμάτωσης, η Νέα Δημοκρατία έπαιρνε και τις 4 έδρες. Τραγική ειρωνία ότι ο 4ος της Νέας Δημοκρατίας, που έχασε την έδρα την τελευταία στιγμή, ήταν ο Κώστας Κόλλιας. Τελικά, , κυριολεκτικά στο... παρά 5, την έδρα πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος θα είναι και πάλι ο εκπρόσωπος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Μεγάλη χαμένη της εκλογικής βραδιάς, η Κατερίνα Ταγαρά του ΠΑΣΟΚ, που έχασε την έδρα της λόγω του διαφορετικού εκλογικού συστήματος. Αντίθετα, μεγάλη κερδισμένη, η Μαριλένα Σούκουλη, η οποία θα είναι η τρίτη εκπρόσωπος της Κορινθίας, για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή

 

Αναλυτικά πως κατανέμονται οι έδρες στην Κορινθία:

 

ΝΔ - 3 έδρες

Χρίστος Δήμας

Νίκος Ταγαράς

Μαριλένα Σούκουλη

 

ΣΥΡΙΖΑ - 1 έδρα

Γιώργος Ψυχογιός