Τι απαντά ο δήμος Αθηναίων στο δημοσίευμα περί «κοψίματος» της Καρυστιανού -

Τι θα γίνει τελικά με την εκδήλωση στην Τεχνόπολη.

 

«Ηεκδήλωση δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε», απαντά ο δήμος Αθηναίων στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», σύμφωνα με το οποίο ο Χάρης Δούκας «έκοψε» την εκδήλωση για τα Τέμπη στην οποία θα ήταν κεντρική ομιλήτρια η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2024 Μαρία Καρυστιανού.

 

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων χαρακτηρίζει ανυπόστατους τους ισχυρισμούς και υποστηρίζει πως ο λόγος αναβολής της εκδήλωσης είναι πως «συνέπιπτε με την Πρωτομαγιά και την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΣΕ και των δημοσιογράφων, γεγονός που δεν θα επέτρεπε τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν, ούτε την κατάλληλη προβολή της στα Μέσα Ενημέρωσης». Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με όλους τους συμμετέχοντες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό».

 

Το σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Εστία ανέφερε πως ο Χ. Δούκας «έκοψε» την Μ. Καρυστιανού υπό την πίεση της κυβέρνησης, η οποία απείλησε ότι θα του κόψει τα κονδύλια.

 

doukas
 

 

Ειδικότερα, η εφημερίδα Εστία δημοσιεύει:

 

"Μία διπλή πρωτοφανής αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν τοῦ σιδηροδρομικοῦ δυστυχήματος τῶν Τεμπῶν ἀλλά καί τῆς μνήμης τῶν 57 θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη ἐξέλιξη στίς ἀρχές τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος. Κυβερνητικοί φορεῖς ὑποδεικνύονται ἀπό τόν Δῆμο Αθηναίων ὡς ἠθικοί αυτουργοί τῆς ἀπαράδεκτης ἀποφάσεως πού ἔλαβε ὁ ἐπίδοξος ἡγέτης τῆς Κεντροαριστερᾶς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας να ἀφαιρέσει ἀπό τό πρόγραμμα τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς Πρωτομαγιᾶς στην Τεχνόπολη ἐκδήλωση γιά τά Τέμπη στην ὁποία ἐπρόκειτο νά εἶναι κεντρική ὁμιλήτρια ἡ πρόεδρος τοῦ σωματείου τῶν συγγενῶν Μαρία Καρυστιανοῦ.

 

Παράλληλα, ὅπως ἀποκαλύπτεται, ἡ ἐπιτροπή LIBE τοῦ Εὐρωκοινοβουλίου παρεμβαίνει ἐκ νέου στήν ὑπόθεση καταγγέλλοντας τήν Κυβέρνηση ὅτι με τροπολογία ἐπιχειρεῖ νά ἀφαιρέσει ἀπό τήν εὐρωπαϊκή εἰσαγγελία τήν ἁρμοδιότητα διερευνήσεως τῆς ὑποθέσεως κοινοτικῆς ἀπάτης, μετά τήν ἀπολογία τῶν κατηγορουμένων. Διαπιστώνει, ἐπίσης, γεγονός ἐξαιρετικά προβληματικό, ὅτι «τό ἑλληνικό σύστημα δικαιοσύνης εἶναι ἐξαιρετικά αργό καί ἀναποτελεσματικό καί ὁδηγεῖ σέ κουλτούρα ἀτιμωρησίας», ὅτι «ἡ διαφθορά διαβρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες καί τά δημόσια ἀγαθά» καί ὅτι «ἡ ἰδιοκτησία τῶν μέσων ἐνημερώσεως κατανέμεται μεταξύ ἑνός μικροῦ ἀριθμοῦ ὀλιγαρχῶν, μέ ἀποτέλεσμα τήν δραματική απόκρυψη θεμάτων ὅπως οἱ συνθῆκες πού ὁδήγησαν στο δυστύχημα στα Τέμπη»".

 

Η απάντηση του δήμου Αθηναίων: 

 

"Σημερινά δημοσιεύματα φιλοξενούν ανυπόστατους ισχυρισμούς σχετικά με την εκδήλωση για τα Τέμπη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Για να ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια:

 

Η εκδήλωση δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε.

Ο λόγος είναι ότι συνέπιπτε με την Πρωτομαγιά και την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΣΕ και των δημοσιογράφων,  γεγονός που δεν θα επέτρεπε τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν, ούτε την κατάλληλη προβολή της στα Μέσα Ενημέρωσης.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με όλους τους συμμετέχοντες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

 

Θέλουμε πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί τον Δήμο Αθηναίων για να κάνει πολιτική σπέκουλα σε βάρος των θυμάτων των Τεμπών και των συγγενών τους". 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ