Τι απάντησε ο Παναγιώτης Νίκας στον Πέτρο Τατούλη για το θέμα των προσφύγων-μεταναστών στην Κόρινθο

«Εμείς, συντασσόμαστε με τις αποφάσεις κάθε δημοτικού συμβουλίου. Ότι ψηφίζει κάθε δημοτικό συμβούλιο, εμείς, είμαστε μαζί του. Εμείς, ως Περιφέρεια, δεν έχουμε χώρο για να παραχωρήσουμε για τους πρόσφυγες-μετανάστες. Χώρο έχουν οι δήμοι».

 

 

Αυτό, απάντησε, στον Π. Τατούλη, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε ερώτηση του πρώτου, για το θέμα της πιθανής άφιξης προσφύγων-μεταναστών στο στρατόπεδο Κορίνθου.

 

 

Το ζήτημα αυτό, θα έρθει ως τακτικό θέμα, σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

 

 

Ο κ. Νίκας, απαντώντας στο ερώτημα του Π. Τατούλη (ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα που να καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της μεταφοράς προσφύγων-μεταναστών σε στρατόπεδα της Περιφέρειας, χωρίς καν να ρωτηθεί ο αυτοδιοικητικός θεσμός), εξέφρασε την προσωπική του γνώμη, λέγοντας τα εξής:

 

 

«Το θέμα αυτό δεν είναι θέμα μικροπολιτικής. Η πατρίδα δέχεται πόλεμο με ανθρώπινα σώματα και ανθρώπινες ζωές. Πρέπει η χώρα μας να συνταχθεί με το ευρωπαικό κεκτημένο και με τις οδηγίες του ΟΗΕ. Πρέπει να αυξηθεί η περιφρούρηση στα σύνορα, να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις για την υγιεινή και την πρόνοια. Η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο, όπως επίσης και οι τοπικές κοινωνίες».

 

korinthostv.gr

 Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Leave a comment

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.