Τι γράφει μια δημοσιογράφος για την εμπειρία της στα Spa Λουτρακίου

O Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου (LTO), στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων προώθησης του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων διοργάνωσε ένα ταξίδι γνωριμίας για Έλληνες δημοσιογράφους οι οποίοι εξειδικεύονται σε θέματα Υγείας – Ευεξίας – Γαστρονομίας – Τουρισμού.

 

Οι δημοσιογράφοι αυτοί γνώρισαν το δήμο μας, ξεναγήθηκαν σε διάφορους χώρους και ενημερώθηκαν για τις μελλοντικές δράσεις του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.

 

Μέσω αυτού λοιπόν, Δημοσιογράφοι διάφορων Αθηναϊκών Μέσων Ενημέρωσης, ήρθαν και επισκέφθηκαν, εκτός των άλλων, και το Spa Λουτρακίου. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Ειδκότερα, 20 περίπου δημοσιογράφοι, ήρθαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Spa, αλλά και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που αυτό προσφέρει.

 

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της ξενάγησης, μία εξ αυτών, η οποία διατηρεί το myfortysomethingworld.wordpress.com ως eleniplus, αποφάσισε να γράψει για αυτήν την μοναδική εμπειρία. 

 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε, επακριβώς, το τι έγραψε:

 

Βρέθηκα στο Λουτράκι για επαγγελματικούς λόγους και αυτοί συμπεριλάμβαναν μια επίσκεψη στο Loutraki Thermal Spa. Πρόκειται για τα παραδοσιακά ιαματικά λουτρά του Λουτρακίου, που το μόνο που τα συνδέει με την παράδοση είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού. Γιατί, κατά τ’ άλλα, το κτίριο και οι εγκαταστάσεις θα σου θυμίσουν αντίστοιχα spa του εξωτερικού – και ιδιωτικά, ενώ του Λουτρακίου τα διαχειρίζεται με απίστευτη επιτυχία ο Δήμος.

 

Τι δοκίμασα στο Loutraki Thermal Spa

 

Τις τέσσερις πισίνες! Για 30 περίπου λεπτά -δεν κάνει να μείνεις μέσα στο ιαματικό νερό περισσότερη ώρα γιατί αντί να βγεις γεμάτη ευεξία θα νιώθεις πεσμένη- μπαινόβγαινα από τη μία πισίνα στην άλλη. Όχι με τυχαία σειρά, αλλά όπως ακριβώς μου συνέστησε η κοπέλα-ναυαγοσώστρια που επέβλεπε τις πισίνες.

 

Πρώτα μπαίνεις στην εσωτερική πισίνα με τους 32 βαθμούς Κελσίου και απολαμβάνεις το υδρομασάζ από τους πίδακες, που σου στέλνουν το νερό σε διαφορετικό σημείο ανάλογα με το που στέκεσαι. Μετά μπαίνεις στην εξωτερική πισίνα, που έχει θερμοκρασία περιβάλλοντος – τη μέρα που πήγα ήταν γύρω στους 28 βαθμούς.

 

Οι δύο επόμενες ήταν αυτές που ονειρεύομαι να δοκιμάσω όταν πάω ξανά στο Loutraki Thermal Spa! Η πισίνα με το ζεστό νερό, γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου και μετά βουτιά στους 17, σε μια μικρή πισίνα με ακίνητα νερά, για όσο αντέξεις!

 

Φίλη μου, το μόνο που θα σου πω είναι πως όλη αυτή η διαδικασία «ξύπνησε» το σώμα μου, ένιωθα γεμάτη ενέργεια, ζωντανή φρέσκια. Όσο για τους πίδακες και τα υδρομασάζ, οι ώμοι και η πλάτη μου τα ευγνωμονούν.

 

Δυο λόγια για τα ιαματικά νερά του Λουτρακίου

 

Το ιαματικό νερό πηγάζει μέσα από τα πετρώματα βαθιά μέσα στη γη. Και μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια έχει αποκτήσει τα ιχνοστοιχεία και τα μεταλλικά συστατικά που του χαρίζουν την ιαματική και θεραπευτική του δράση. Τα ιαματικά νερά του Λουτρακίου θεωρούνται κορυφαία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Η βύθιση σε αυτά συνδυάζει πρόληψη και θεραπεία και χάρη στη σύνθεσή τους δρουν ευεργετικά σε μυοσκελετικούς πόνους και δερματικά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος.

 

Τα ιαματικά νερά στο Λουτράκι χαρακτηρίζονται υπόθερμα, χλωρονατριούχα, μεταλλικά, ασθενώς αλκαλικά, θερμοκρασίας από 29,5ο C έως 31,4ο C και ραδιενεργά 31 μονάδες Mache. Θεωρούνται πως όταν ακολουθηθεί το πρωτόκολλο των 21 επισκέψεων συμβάλουν σημαντικά στη θεραπεία για αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, για την αποκατάσταση της κινητικότητας μετά από ορθοπεδικά χειρουργεία, ισχιαλγία, οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, δισκοπάθεια και βοηθά ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων.

 

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα επισκέψου την ιστοσελίδα του Loutraki Thermal Spa   ή το Visit Loutraki