Τι λένε στο loutraki365 δύο Έλληνες που ήρθαν στο Λουτράκι από το εξωτερικό και είναι σε καραντίνα

Επιβεβαιώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαρτίου, το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Κορινθία και συγκεκριμένα στο Λουτράκι. Πρόκειται, για έναν 25χρονο φοιτητή ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στη χώρα μας, από την Αγγλία όπου σπουδάζει...

 

Η είδηση αυτή, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε ιδιαίτερη αναστάτωση στην πόλη του Λουτρακίου, αφού μέχρι στιγμής, η Κορινθία ήταν από τους λίγους Νομούς της Ελλάδας, που δεν είχαν επιβεβαιωμένο κρούσμα. Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό συνεχίζει να ισχύει, αφού ο 25χρονος που βγήκε θετικός στον κορονοϊό, είναι κάτοικος Αθηνών και αποφάσισε να τεθεί σε καραντίνα στο Λουτράκι, μόνο και μόνο επειδή ο πατέρας του ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

 

Το Loutraki365.gr, επικοινώνησε με δύο Λουτρακιώτες, οι οποίοι επέστρεψαν πριν από μια εβδομάδα, από χώρα του εξωτερικού. Τα ονόματά τους, δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους, ωστόσο τονίζεται ότι και οι δύο είναι απόλυτα υγιείς και παραμένουν απομονωμένοι σε ερημική τοποθεσία.

 

"Επιστρέψαμε από το εξωτερικό πριν από 7 ημέρες. Είχαμε προγραμματίσει αυτό το ταξίδι αρκετό καιρό και αφού βεβαιωθήκαμε ότι στη συγκεκριμένη χώρα δεν υπάρχει κανένα κρούσμα, αποφασίσαμε να πάμε. Άλλωστε και στην Ελλάδα, όταν φύγαμε, υπήρχε μόνο ένα κρούσμα. Αυτό της Θεσσαλονίκης.
Ευτυχώς, κανένας από εμάς, μία ολόκληρη εβδομάδα μετά την επιστροφή μας, δεν εμφανίζει κανένα σύμπτωμα. Είμαστε καλά και υγιείς. Παραμένουμε όμως συνεχώς στο σπίτι, χωρίς να ερχόμαστε σε επαφή με κανέναν άνθρωπο, μέχρι να περάσουν τουλάχιστον οι 14 ημέρες", τονίζει ένας από αυτούς στο loutraki365.

 

Τι ισχύει όμως για όσους έρχονται από το εξωτερικό; Γίνονται έλεγχοι από το κράτος ώστε να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποι που έχουν τεθεί σε καραντίνα, την τηρούν;

 

Όταν επιστρέφαμε στην Ελλάδα, όσο ακόμα ήμασταν στο αεροπλάνο, μας δόθηκε ένα έγγραφο, στο οποίο συμπληρώσαμε τα στοιχεία μας και δηλώσαμε το μέρος που θα μένουμε τις επόμενες 14 ημέρες.  Γνωρίζω ότι καθημερινά γίνονται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όσους επέστρεψαν από το εξωτερικό. Σήμερα μάλιστα, μία εβδομάδα μετά τον επαναπατρισμό μας, κάλεσαν τον έναν από εμάς στο τηλέφωνό του, για να ελέγξουν αν πράγματι είναι στο μέρος που έχει δηλώσει. Μέχρι τώρα όμως, δεν μας είχαν πάρει τηλέφωνο. Ήταν η πρώτη φορά.

 

Πώς μεταφερθήκατε στο Λουτράκι από το αεροδρόμιο;

 

Την ημέρα που επιστρέψαμε, είχαμε συνεννοηθεί με δύο άτομα, να έρθουν να μας πάρουν. Ήρθανε με δύο διαφορετικά αυτοκίνητα. Όταν φτάσανε στο αεροδρόμιο, αφήσανε το ένα αυτοκίνητο (αυτό που θα παίρναμε εμείς) στο parking του αεροδρομίου και στη συνέχεια επέστρεψαν με το άλλο. Δεν ήρθαμε με κανέναν σε επαφή. Αλλά αυτό οφείλεται στη δική μας υπευθυνότητα. Κανείς δεν μας συμβούλευσε τι να κάνουμε και φυσικά δεν υπήρξε ο παραμικρός έλεγχος από την πλευρά του κράτους σχετικά με το που θα πάμε. Θα μπορούσαμε, μέχρι να έρθουμε στο Λουτράκι, να πάμε οπουδήποτε. Να σημειώσουμε βέβαια, δύο πράγματα: Πρώτον ότι τότε δεν ήταν σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Και δεύτερον ότι το ταξίδι της επιστροφής μας έγινε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, επειδή βλέπαμε που οδηγείται η κατάσταση. Έτσι, αλλάξαμε τα εισιτήριά μας, με δική μας πρωτοβουλία και επιστρέψαμε νωρίτερα, κάτι που σημειωτέον ήταν ιδιαιτέρως δύσκολο, αφού όλες οι αεροπορικές εταιρείες, δεν μπορούσαν να μας εγγυηθούν την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Η ταλαιπωρία, ήταν πραγματικά απίστευτη, αφού κυριολεκτικά, κάναμε το γύρο του κόσμου!