Τι ψήφισαν οι Κορίνθιοι βουλευτές στη "Συμφωνία των Πρεσπών"

Υπερψηφίστηκε από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. "Ναι" από: Κουντουρά, Παπαχριστόπουλο, Παπακώστα, Θεοδωράκη, Λυκούδη, Μαυρωτά, Θεοχαρόπουλο και Δανέλλη Παρών ο Ψαριανός. Επεισόδιο με την Χρυσή Αυγή και τον Πρόεδρο της Βουλής. Πανό σήκωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

 

Με 153 “ναι” και 146 “όχι” και ένα παρών ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά από 38,5 ώρες και 200 ομιλητές η ιστορική συνεδρίαση έλαβε τέλος με την Συμφωνία να επικυρώνεται από το ελληνικό κοινοβούλιο. Η ψηφοφορία ήταν επεισοδιακή σε πολλά της σημεία. Και αυτό που συμπεραίνει κανείς από τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ψηφοφορία είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε με τις τρεις ψήφους του Ποταμιού.

 

Η ονομαστική ψηφοφορία δεν είχε εκπλήξεις  καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σχηματίσθηκε από τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων πλέον βουλευτών:  Έλενας Κουντουρά, Θανάση Παπαχριστόπουλου, Κατερίνας Παπακώστα, Σταύρου Θεοδωράκη, Σπύρου Λυκούδη, Γιώργου Μαυρωτά, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Σπύρου Δανέλλη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε «παρών». Αίσθηση προκάλεσε και το όχι του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων της κυβέρνησης Τσίπρα.

 

Αναφορικά με τους βουλευτές Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΝΑΙ, ενώ από την άλλη, ο Χρίστος Δήμας ψήφισε ΟΧΙ στη συμφωνία των Πρεσπών.