Τι συμφώνησε για το στρατόπεδο της Κορίνθου ο Περιφερειάρχης;

Απο ενημερωτικό δελτίο της Περιφέρειας  πληροφορούμαστε πως τα στρατόπεδα της Τρίπολης και του Ναυπλίου μετατρέπονται σε περιφερειακά διοικητικά  κέντρα,  μετά απο συμφωνία να παραχωρηθούν απο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να στεγάσει της υπηρεσίες της. 

 

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, με τον υφυπουργόΕθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, στην Αθήνα.

 

“Η συνάντησή μας είχε αίσιο τέλος” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνουν στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος -με την ιδιότητά του και ως πολιτικός μηχανικός- καθώς και ο πολιτικός μηχανικός της Π.Ε. Αργολίδας Γιώργος Μουταφίδης για να επεξεργαστούν από κοινού με παράγοντες του υπουργείου τις λεπτομέρειες ως προς τους χώρους που είναι αναγκαίοι προκειμένου να στεγαστούν στα εν λόγω στρατόπεδα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 

Δεν μπορεί κανείς να μην υπογραμμίσει την θετική έκβαση για τους νομούς Αρκαδίας και Αργολίδας, αφού με την απόφαση αυτή, «σώζονται» τα στρατόπεδα της Τρίπολης και του Ναυπλίου , παραδίδονται στην τοπική κοινωνία, και επι της ουσίας εκσυγχρονίζεται το διοικητικό σύστημα. 

 

Δεν μπορούμε όμως να επισημάνουμε αυτό που εξ αρχης σημειώναμε εν αντιθέση με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα:Με το στρατόπεδο της Κορίνθου τι γίνεται; 

Διότι ο κ. Νίκας και παρά το γεγονός της δημιουργίας ανοιχτής δομής προσφύγων στην Κόρινθο παράλληλα με το Κλειστό Κέντρο Κράτησης επέμενε πως θα παραχωρηθεί και μέρος του στρατοπέδου της Κορίνθου.Συγκεκριμένα, όταν εμείς του θέσαμε το ερώτημα πώς θα γίνει αυτό, εκείνος μας απάντησε το περίφημο » όλοι οι καλοί χωράμε»!

 

Για το στρατόπεδο της Κορίνθου δεν γίνεται καμία ενημέρωση επί της παρούσης , και αυτό θέτει εμας σε μεγαλύτερο προβληματισμό, αφού ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε η δήθεν παραχώρησή του για εξισορρόπηση των δυσμενών εντυπώσεων που θα δημιουργούσε η πληροφορία της έλευσης προσφυγων.

Εμείς αυτό που παρακολουθούμε εδώ και καιρό, είναι η πλήρης απαξίωση στο θέμα αυτό της Κορινθίας γενικότερα και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει. 

Καλούμε επίσης τον Περιφερειάρχη να μας πει γιατί εξαιρέθηκε η Κόρινθος απο αυτές τις παραχωρήσεις. 

 

hlektra.gr